- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Moody's: Αναβάθμισε τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών
Αναβάθμισε και τις προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος
Ο οίκος Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Moody's, αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές (outlook) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Όπως σημειώνει ο οίκος, η αναβάθμιση των προοπτικών αντανακλά κυρίως τις προσδοκίες του για περαιτέρω βελτίωση όσον αφορά τη μείωση των υψηλών επιπέδων μη εξυπηρετούμενων δανείων, κυρίως μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεών τους, καθώς και για σταδιακή ενίσχυση από μία χαμηλή βάση των κερδών των τραπεζών από τη βασική δραστηριότητά τους (core earnings).
Οι προοπτικές αντανακλούν την αξιολόγηση του Moody's για τις βασικές πιστωτικές συνθήκες που θα επηρεάσουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες.
Ο Moody's αναβάθμισε, επίσης, τις προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος σε θετικές από σταθερές και πέντε άλλων χωρών, Φινλανδίας, Ουγγαρίας, Νορβηγίας, Πορτογαλίας και Σλοβακίας, σε σταθερές από αρνητικές.
«Αναμένουμε ότι η οποία επιδείνωση όσον αφορά τον κίνδυνο για το ενεργητικό των τραπεζών θα είναι περιορισμένη και ότι τα κέρδη τους θα αυξάνονται καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμπτουν μετά τη μεγάλη πτώση του πραγματικού ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Moody's, Louise Lundberg, προσθέτοντας: «Παρά κάποιες πιο θετικές ενδείξεις, οι επιχειρηματικές συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες καθώς οι κυβερνήσεις θα αποσύρουν σταδιακή τη στήριξη και οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα ανακάμπτουν με διαφορετικές ταχύτητες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Ποιοι κόβονται λόγω εισοδήματος
Η στενή συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού υποστήριξε ότι άλλαξαν συντονισμένα ομάδες υποστηρικτών στα social media
Τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα της πόλης
«Έχουμε χρέος να ενισχύουμε τα νησιά με κάθε δυνατό μέσο», το μήνυμα Κικίλια
Πώς έφθασαν στην απόφαση να αποχωρήσουν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές
«Ήταν φτιαγμένος από το σπάνιο μέταλλο μίας άλλης εποχής»
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να αποχαιρετήσει το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη μειώσει τις προβλέψεις της για τη φετινή συγκομιδή πολλών καλλιεργειών.
Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί στις 12 το μεσημέρι
«Είναι κόμμα μελών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Συγχαρητήρια του ΠτΔ σε όσους συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε της Ιταλίας
Σκληρή απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας προς το ΠΑΣΟΚ για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Η συμβουλή στους νέους πολιτικούς
«Όπου και να σταθούμε αυτές τις ημέρες η Ελλάδα μάς πληγώνει», αναφέρει σε ανάρτησή του
Για Κυκλάδες, Κρήτη και Σαρωνικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.