- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠτΔ: Το παράδειγμα των Μανιατών συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα
Στην Αρεόπολη η Kατερίνα Σακελλαροπούλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στην Αρεόπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Η δήλωσή της στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα.
Στην Αρεόπολη βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι το παράδειγμα των Μανιατών συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας.
Η κ. Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Αθανάτων, μετέβη στην πλατεία 17ης Μαρτίου, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα «Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821».
«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ηρωική Αρεόπολη, για να τιμήσω τη μνήμη των Μανιατών που 200 χρόνια πριν ξεκίνησαν τον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους από τον κατακτητή, υψώνοντας λάβαρο με το σύνθημα "Νίκη ή θάνατος". Να τιμήσω το πνεύμα της αδούλωτης Μάνης, που δεν πατήθηκε ποτέ από τον Τούρκο αλλά φλογίστηκε από τη σπίθα του μεγάλου ξεσηκωμού. Κεντώντας στη σημαία της την επιταγή "ταν ή επί τας" -αδιάσειστη απόδειξη της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού σ’ αυτόν τον τόπο- προσφέρθηκε σύσσωμη στον υπέρτατο σκοπό. Η οφειλή μας στους γενναίους, άντρες και γυναίκες, που ορκίστηκαν να δώσουν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους υπέρ πίστεως και πατρίδος, είναι μεγάλη. Το παράδειγμά τους συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, και τις τοπικές αρχές της περιοχής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, βήμα βήμα η διαδικασία
«Σου θυμίζω, ήσουν οργανωτικός γραμματέας στο κόμμα που λες ότι πρέπει να διαλυθεί»
«Πείτε μου τι κάνετε εδώ!»
Σε δύο φάσεις οι καταβολές από τον e-ΕΦΚΑ
«Αν ενοχλούμε, να φύγουμε, λένε πηγές του κόμματος
Τι ζητά η Λάουρα Κοβέσι - Εμπλεκόμενοι πρώην υπουργός και υφυπουργός
Ποιοι νέοι δικαιούνται το voucher 150 ευρώ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για διαδικασία, δικαιούχους και την πληρωμή της ενίσχυσης
Πώς διαμορφώνεται για τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης
«Αυτόνομη όμως η πορεία μας μέχρι τις εκλογές»
Η απάντηση της Κουμουνδούρου
Ποιοι και πότε θα λάβουν τα χρήματα από το Fuel Pass
Ενίσχυση δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τάση αυτοδυναμίας όσες εκλογές αν χρειαστούν
Το μήνυμα της σοβαρής εναλλακτικής πρότασης και το ερώτημα «Γιατί τώρα;»
Σε συνεννόηση κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής ορίστηκε η κρίσιμη συνεδρίαση
Έρχεται το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων «Connected Parents»
Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Λιβύη
Μετά την παραίτηση του Αλέξη Χαρίτση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.