- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Lockdown - Σκυλακάκης: Υπέρ του ανοίγματος οικονομίας & κοινωνίας
«Τα διαθέσιμα δεν είναι ατελείωτα»
Υπέρ του ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Υπέρ του ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας τάχθηκε την Τετάρτη μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι το πολύμηνο απαγορευτικό αλλάζει την κοινωνική συμπεριφορά», και σημείωσε ότι «είναι ασφαλέστερο να έχεις κάποιον να δουλεύει με τα μέτρα, παρά να κάθεται και να έχει επαφές χωρίς τα μέτρα».
«Οι δυνάμεις μας είναι πεπερασμένες. Τα διαθέσιμα δεν είναι ατελείωτα. Βγαίνουμε στις αγορές, όπως σήμερα με το τριακονταετές ομόλογο επειδή εγγυάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα δανεικά κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για σφάλματα προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών.
Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι μέλημα του οικονομικού επιτελείου είναι «να μην μας ξεφύγει το χρέος έτσι ώστε την επόμενη μέρα να έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα, για την ανάκαμψη που έρχεται».
Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που μιλά για μονιμοποίηση των υφιστάμενων μειώσεων των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% και την περαιτέρω περικοπή τους, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι είναι κάτι που θα εξεταστεί στο τέλος Απριλίου στο μεσοπρόθεσμο.
«Είμαστε στην τελευταία φάση του lockdown, και οι πολίτες πρέπει να αντλήσουν ένα τελευταίο κομμάτι ατομικής ευθύνης για να τα βγάλουμε πέρα», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.