- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καββαθάς: 4/10 επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα
«Το 43% των επιχειρήσεων δηλώνουν κίνδυνο λουκέτου», προειδοποιεί ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
«Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα», τονίζει ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Είναι σαφές ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄όλα, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι για να επιβιώσει ο άνθρωπος χρειάζεται και την οικονομία της χώρας, η οποία έχει καταρρεύσει αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δεινή θέση, η αγορά έχει χάσει περίπου 41 δις ευρώ μέσα στο 2020. Έχει δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό χρέος της τάξεως των 31 δις ευρώ και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν έχουμε ούτε τους πόρους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως κράτος, αν η οικονομία δεν επανακινήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.
Click inside με αποστάσεις
Σημείωσε, πως θα μπορούσε να δουλέψει το λιανικό εμπόριο με click inside, με την απόσταση ενός πελάτη με τον άλλον ανά 25 τμ, που σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως το πρόβλημα δημιουργείται από τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους κι όχι από το λιανεμπόριο, καθώς δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα στο λιανικό εμπόριο όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Ειδικά οι επιχειρήσεις ένδυσης – υπόδυσης έχουν χάσει το 50% του κύκλου των εργασιών τους», είπε και επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, κάτι που όπως είπε σημαίνει περίπου 30.000 επιχειρήσεις στις 80.000 επιχειρήσεις».
Ο κ. Καββαθάς τόνιε, τέλος, πως «πολλά εστιατόρια δεν θα ανοίξουν, που σημαίνει ότι 150.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο κυριολεκτικά, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει να πληρώνει και τα επιδόματα ανεργίας τους», λέγοντας πως «το 43% των επιχειρήσεων δηλώνουν κίνδυνο λουκέτου. Η χώρα μας απασχολεί 453.000 εργαζόμενους και αυτοαπαασχολούμενους στην εστίαση, η οποία αποτελεί κλάδο που συμπαρασύρει πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, κάτι που αφορά πάνω από 1.000.000 εργαζόμενους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.