- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καββαθάς: 4/10 επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα
«Το 43% των επιχειρήσεων δηλώνουν κίνδυνο λουκέτου», προειδοποιεί ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
«Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα», τονίζει ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Είναι σαφές ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄όλα, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι για να επιβιώσει ο άνθρωπος χρειάζεται και την οικονομία της χώρας, η οποία έχει καταρρεύσει αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δεινή θέση, η αγορά έχει χάσει περίπου 41 δις ευρώ μέσα στο 2020. Έχει δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό χρέος της τάξεως των 31 δις ευρώ και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν έχουμε ούτε τους πόρους για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως κράτος, αν η οικονομία δεν επανακινήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.
Click inside με αποστάσεις
Σημείωσε, πως θα μπορούσε να δουλέψει το λιανικό εμπόριο με click inside, με την απόσταση ενός πελάτη με τον άλλον ανά 25 τμ, που σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού, προσθέτοντας πως το πρόβλημα δημιουργείται από τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους κι όχι από το λιανεμπόριο, καθώς δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα στο λιανικό εμπόριο όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Ειδικά οι επιχειρήσεις ένδυσης – υπόδυσης έχουν χάσει το 50% του κύκλου των εργασιών τους», είπε και επισήμανε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ φειδωλοί για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, κάτι που όπως είπε σημαίνει περίπου 30.000 επιχειρήσεις στις 80.000 επιχειρήσεις».
Ο κ. Καββαθάς τόνιε, τέλος, πως «πολλά εστιατόρια δεν θα ανοίξουν, που σημαίνει ότι 150.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο κυριολεκτικά, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει να πληρώνει και τα επιδόματα ανεργίας τους», λέγοντας πως «το 43% των επιχειρήσεων δηλώνουν κίνδυνο λουκέτου. Η χώρα μας απασχολεί 453.000 εργαζόμενους και αυτοαπαασχολούμενους στην εστίαση, η οποία αποτελεί κλάδο που συμπαρασύρει πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, κάτι που αφορά πάνω από 1.000.000 εργαζόμενους».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.