- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το κλείσιμο των βιβλιοπωλείων είναι σαν να αφαιρούμε ένα δυνατό όπλο από το οπλοστάσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η πληροφορία που διαβάσαμε μας φάνηκε απίστευτη. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, από τη Δευτέρα κλείνουν τα βιβλιοπωλεία! Ναι, τα βιβλιοπωλεία! Πρόκειται για ακατανόητη, εκτός τόπου και χρόνου απόφαση. Το βιβλίο δεν είναι αιτία συγχρωτισμού, δεν αποτελεί παράγοντα ασθένειας, αντιθέτως είναι η θεραπεία. Αποτελεί μία από τις λίγες ευκαιρίες να διατηρήσουμε επαφή με την σκέψη, προσφέρει δυνατότητα απόδρασης παραμένοντας στο σπίτι, έχει τη δύναμη να κάνει υποφερτή ακόμα και την πιο σκληρή καραντίνα.
Υπό λογικές συνθήκες, θα έπρεπε να επιβάλλεται στα βιβλιοπωλεία να παραμένουν ανοικτά, να αποτελούν μέρος της κυβερνητικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της απομόνωσης, θα έπρεπε να δημιουργηθούν μηχανισμοί διάθεσης των βιβλίων, όπως τα είδη πρώτης ανάγκης. Υπερβολές, θα σκεφτεί όποιος δεν έτυχε να δει την λαχτάρα αυτών που έτρεξα να βρουν βιβλία για να αμυνθούν στην επέλαση της μοναξιάς, όποιος δεν έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους που δεν διαθέτουν άλλο καταφύγιο πέραν των τυπωμένων λέξεων, που ξεφυλλίζοντας σελίδες ανατροφοδοτούν την αποφασιστικότητα τους να σταθούν όρθιοι, γενναίοι και σκεπτόμενοι όπως οι ήρωες των βιβλίων τους.
Η απόφαση προφανώς ελήφθη μετά από μελέτη στατιστικών, αλγορίθμων και επιδημιολογικών στάνταρ. Όμως υπάρχουν παράγοντες που κάνουν πιο ενδιαφέροντα τα μαθηματικά. Το βιβλίο αφαιρεί άγχος και απομόνωση, διαιρείται με κοινό παρονομαστή χιλιάδες αναγνώστες, προσθέτει αισιοδοξία, πολλαπλασιάζει την αντοχή.
Το κλείσιμο το βιβλιοπωλείων είναι σαν να αφαιρούμε ένα δυνατό όπλο από το οπλοστάσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας. Πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά όπως οι δομές υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.