Πολιτικη & Οικονομια

Αναστολές Δεκεμβρίου: Σήμερα, 12 Ιανουαρίου, οι πληρωμές

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πληρωμές των αναστολών συμβάσεων για τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν μέχρι σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Σήμερα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, θα εξοφληθούν οι πληρωμές για τις αναστολές εργασίας, στις οποίες έχουν μπει οι εργαζόμενοι για τον μήνα Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάρισαν πως η καταβολή δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα, καθώς θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, αλλά και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών.

«Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση. Κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά» επισημάνθηκε.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δουν οι Έλληνες πολίτες από τον πρώτο μήνα του νέους έτους, αλλά και στην αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της ψηφιακής σύνταξης του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».

Για τα επιδόματα ανεργίας σημειώθηκε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας. Η κυβέρνηση μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

Τέλος, ως προς το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, το οποίο αναμένεται να έρθει για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο. Όπως σημείωσε το νομοσχέδιο «θα βελτιώνει την αγορά εργασίας», επισημαίνοντας πως θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ