- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζαχαράκη: Πρόθεσή μας να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου
Τι θα γίνει με γυμνάσια και λύκεια
Στις 8 Ιανουαρίου θέλει να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, εφόσον η Επιτροπή εξετάσει τα δεδομένα και «ανάψει» το πράσινο φως.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία».
Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.
«Με την τηλεκπαίδευση η ύλη προχωρά κανονικά»
Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη επισήμανε ότι «θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό» προσθέτοντας ότι «προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.