- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,1% η ανεργία τον Σεπτέμβριο
746.951 άνεργοι τον Σεπτέμβριο του 2020
ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία για την ανεργία των Σεπτέμβριο του 2020 - Πόσοι οι απασχολούμενοι και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός.
Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο του 2020 ανήλθε σε 16,1% έναντι 16,9% τον Σεπτέμβριο του 2019 και του διορθωμένου προς τα κάτω 16,5% τον Αύγουστο του 2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο των απασχολουμένων, κατά τον Σεπτέμβριο του 2020, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.880.667 άτομα ενώ οι άνεργοι ανήλθαν σε 746.951 άτομα και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.259.023 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 36.738 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 (μείωση 0,9%) και αυξήθηκαν κατά 47.423 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 (αύξηση 1,2%).
Όπως σημειώνει η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού στα Κράτη- Μέλη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εξακολουθούν να θεωρούνται απασχολούμενοι, εφόσον η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη από 3 μήνες ή αν λαμβάνουν περισσότερο από το 50% των αποδοχών τους.
Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 50.522 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 (μείωση 6,3%) και κατά 9.645 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 (μείωση 1,3%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 52.598 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 (αύξηση 1,6%) και μειώθηκαν κατά 40.226 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 (μείωση 1,2%).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.