- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση αρνείται ακόμα τη συνταγογράφηση των τεστ
«Ενώ έχουμε 1.780 νεκρούς σε έναν μήνα»
Επίθεση στην κυβέρνηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα τεστ
«Το εμβόλιο δεν είναι άλλοθι για να μη λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στα "Παραπολιτικά FM", καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων «να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση της επιστήμης έναντι στη συνωμοσιολογία και τον σκοταδισμό».
Ο κ. Ηλιόπουλος παρέπεμψε στη δήλωση του Ηλία Μόσιαλου ότι «για να αποκτήσουμε ανοσία της κοινότητας θα φτάσουμε ως το καλοκαίρι», για να σημειώσει ότι «θα ήταν μεγάλο λάθος, επομένως, να καλλιεργήσει η ΝΔ κλίμα εφησυχασμού στη βάση του εμβολίου». Σημείωσε ότι «έχοντας αφήσει πίσω μας ένα μαύρο Νοέμβρη με 1.780 απώλειες συμπολιτών μας, ακόμα δεν έχουν συνταγογραφηθεί τα τεστ, ούτε έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Ο ιός ανακυκλώνεται στις δουλειές και στα σπίτια, και ακόμη δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία». Επισήμανε ότι «αυτό είναι πάγιο αίτημα των ειδικών και ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας, με τους οποίους συνομιλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και στα περί «διπλών μητρώων καταγραφής κρουσμάτων, που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Στ. Πέτσας», όπως είπε, γεγονός που «δημιουργεί σύγχυση στην επιδημιολογική εικόνα, αλλά και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, την ώρα που οι γιατροί στις εφημερίες τους είναι απλήρωτοι». Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τα πορίσματα της επιτροπής των ειδικών για τον τουρισμό, το άνοιγμα των σχολείων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα τεστ».
Σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα, ανήμερα της ημέρας μνήμης για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η χθεσινή ημέρα «δεν ήταν μια ημέρα με επεισόδια και έκτροπα από πλευράς των πολιτών, αλλά μια ακόμη απόδειξη του αυταρχικού κατήφορου της κυβέρνησης ΝΔ». Υπογράμμισε ότι προκαλεί σοβαρή ανησυχία η σύλληψη δύο δικηγόρων που μάλιστα ήταν στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κκ. Καμπαγιάνη και Παπαδάκη. «Πρόκειται για επικίνδυνη στροφή το να συλλαμβάνονται δικηγόροι, χωρίς μάλιστα να παραβιάζονται τα υγειονομικά μέτρα, καθώς και το να υπάρχουν βίαιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από αστυνομικές δυνάμεις», είπε.
Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αντιπερισπασμό και προσπάθεια να πλέξει ένα γαϊτανάκι λάσπης, την ώρα που η οικονομία καταρρέει, η πανδημία έχει ξεφύγει και ο πρωθυπουργός επιδεικνύει ανευθυνότητα, μετά και τη... βόλτα του στην Πάρνηθα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.