Πολιτικη & Οικονομια

Η μεγάλη ανατροπή

69311-154232.jpg
Ευάγγελος Αυλητής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69312-139736.jpg

«πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν,

μετά σε πολεμάνε και μετά τους νικάς!»

MAHATMA GANDΗI

Η παραπάνω ιστορική ρήση περιγράφει επακριβώς την διαδρομή του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης», που κατάφερε παρά τη σύντομη παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα να επιτύχει τη μεγάλη ανατροπή, ίσως μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των φετινών Δημοτικών εκλογών.

Ξεκινώντας αυτή την ενδιαφέρουσα περιπέτεια, ακόμη κι εμείς οι ίδιοι, είχαμε αρκετές αμφιβολίες κι ερωτήματα. Όσο, όμως, ο χρόνος προχωρούσε, ο συνδυασμός μας εμπλουτιζόταν με νέους, άφθαρτους ανθρώπους που διαθέτουν ενδιαφέροντα βιογραφικά, όρεξη για προσφορά και κυρίως άμεση επαφή με την κοινωνία. Έτσι, οι αγωνίες αντικαταστάθηκαν από αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται πώς έγινε η μεγάλη ανατροπή. Πώς ένας κραταιός Δήμαρχος με 12 χρόνια θητεία, κουμπάρος του πρωθυπουργού, με την υποστήριξη της ΝΔ, κυρίαρχης πολιτικής δύναμης στο Δήμο, με όλο το «σύστημα» - με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει ή συνεπάγεται- μαζί του και με μια διαφορά από τον Α΄ γύρο περίπου 20 μονάδες, πώς είναι δυνατόν να χάσει τις εκλογές από ένα συνδυασμό με ζωή μόλις μερικών μηνών;

Θα μπορούσα να απαντήσω με τη λαϊκή παροιμία «όπως στρώνει κανείς, κοιμάται». Τα δώδεκα χρόνια θητείας του κ. Χιωτάκη ήταν πολλά και δημιούργησε πολλές αντιπαλότητες και αντιπάθειες. Η κοινωνία είχε κουραστεί από την αλαζονεία, την αδιαφάνεια και τη μικροπολιτική. Έτσι, στο πρόσωπο του νέου Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, ενός ηθικού, δημοκρατικού και με εμπειρία στα θέματα της αυτοδιοίκησης υποψηφίου, καθώς και στην υπόλοιπη ομάδα μας, βρήκαν την ποιοτική διαφορά που τους έδωσε ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, το καλά επεξεργασμένο Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Δήμου, η ρεαλιστική προεκλογική στρατηγική, οι κατάλληλες συμμαχίες και πολλή όρεξη για δουλειά και προσφορά από επώνυμους και κυρίως ανώνυμους συνδημότες μας, ήταν τα κύρια συστατικά στοιχεία της μεγάλης ανατροπής.

Στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, ελπίζω όλοι μας να εμπνευσθούμε από τη ρήση του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου, «laboremus» που σημαίνει «να εργαζόμαστε», γιατί μόνο με τη δουλειά θα μπορέσουμε να προσφέρουμε και να μην απογοητεύσουμε κι εμείς την κοινωνία, όπως η προηγούμενη γενιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ