- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: Πιθανή η μετάθεση των οφειλών όσων έχουν πληγεί
Τι αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών για τη συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών
«Θα εξεταστεί η μετάθεση για το 2022, οικονομικών υποχρεώσεων όσων έχουν πληγεί από την πανδημία», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
«Θα εξεταστεί η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για το 2022», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε τοποθέτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σχετικά με τη συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου με θέμα όσα ανέφερε χθες το απόγευμα ο υπουργός, σε διαδικτυακή συζήτηση του επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του επιμελητηρίου.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις της κυβέρνησης, που στοχεύουν, όπως υπογράμμισε, στην στήριξη των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και υπενθύμισε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ενώ σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σταθεί δίπλα στους μικρομεσαίους και το επόμενο διάστημα.
Ακόμη, όπως αναφέρεται, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι, θα συνεχιστεί το Πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενώ στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το 2021 περιλαμβάνεται η διάθεση άλλων 7,5 δισ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί μία ισορροπία, καθώς είναι, ακόμη, σε εξέλιξη η πανδημία. Από τους συμμετέχοντες έγινε αναφορά και στο νέο Πτωχευτικό, με τον υπουργό να αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές αλλά θα εκδοθούν οι ΚΥΑ που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του νόμου.
Σημειώνεται ότι, με πρωτοβουλία του κ. Σταϊκούρα, ορίστηκε νέα διαδικτυακή συζήτηση μετά από έναν μήνα, ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα σε οικονομία και επιχειρηματικότητα.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ενώ πρόσθεσε τα εξής, εστιάζοντας στην συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους:
«Εκτιμώ ότι πρέπει να αρχίσει να μελετάται από την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους το κούρεμα οφειλών. Το θεωρώ μονόδρομο. Και επαναλαμβάνω, όχι γιατί είμαστε μπαταχτσήδες αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα έσοδα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να πληρώσουμε όσα έχουν μαζευτεί χωρίς τη δική μας ευθύνη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.