- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από διάλυση της συγκέντρωσης
«Σε όλους όσοι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν covid πρόστιμα».
Τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ
«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διατάξουμε τη διάλυση αυτής της συγκέντρωσης. Φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε στην πόλη εν μέσω πανδημίας», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα συνέβησαν σήμερα και ειδικά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου το απόγευμα της Τρίτης. «Τιμώ το ΚΚΕ αλλά νιώθω απογοήτευση, ενώ έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη na πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα. Δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συνέβαινε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να επέμβει για να διαλύσει τη συγκέντρωση.
Αρχικώς τόνισε ότι το πρωί υπήρξαν πολιτικές εκδηλώσεις μνήμης από τα κόμματα και ήταν σε συνεννόηση μαζί του, άρα δεν υπήρξε αστυνομική επέμβαση ή επιβολή προστίμων. «Ήταν μια πολιτική εκδήλωση στα όρια της ανοχής», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στις εκδηλώσεις μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 το πρωί. Αφού σημείωσε ότι «δεν ήταν μέρα για να βάζουμε πρόστιμα», υπογράμμισε ότι η απαγόρευση αφορούσε στις πορείες.
«Ανέλαβα την ευθύνη και διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, δεν ήταν αναγκαίο να βάλουμε πρόστιμο γιατί ήταν πολιτικές εκδηλώσεις, με δική μου ευθύνη έγιναν όλα αυτά. Τα κόμματα μπορούσαν να εκφράσουν τη θέση τους. Ανεχτήκαμε τις πολιτικές εκδηλώσεις γιατί σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα», είπε.
Ερωτηθείς για το πώς συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου οι 1.500 διαδηλωτές του ΚΚΕ, είπε ότι η ζωή στην πόλη, κατ’ επιλογή της κυβέρνησης, δεν είχε σταματήσει, «λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, ήταν μια συνηθισμένη μέρα». Για να προσθέσει ότι «ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν, η πόλη λειτουργούσε κανονικά».
Σε άλλη ερώτηση, απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ενώ κληθείς να σχολιάσει εάν θα επιβληθούν πρόστιμα, τόνισε: «Σε όλους όσοι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν covid πρόστιμα».
«Είναι προφανές εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις», είπε σε ερώτηση για το τι θα γίνει την 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.