- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γεννηματά: Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει
«Είναι μία κυβερνητική αποτυχία», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Φώφη Γεννηματά: Το σχόλιο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το νέο lockdown
«Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μια κυβερνητική αποτυχία», είπε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβληθεί «καραντίνα» τριών εβδομάδων στη χώρα.
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορωνοϊός. Αλλά είναι η κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα», πρόσθεσε και επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς που καλύπτει χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες.
«Από το "βλέποντας και κάνοντας", σήμερα πήγαμε στο 'δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει"», τόνισε η κ. Γεννηματά και απέδωσε ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για:
«Τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό που σηματοδότησε. Το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων. Τα περιορισμένα τεστ. Την ανικανότητα στήριξης, στελέχωσης και εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την καθυστερημένη ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία. Την αδιαφορία για τα γηροκομεία, τις κλειστές δομές μεταναστών και κοινωνικής φροντίδας».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, έχουν ευθύνες και όσοι αρνήθηκαν ή αδιαφόρησαν για τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής προστασίας και αυτοί που τους ανέχθηκαν. «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι για να βγει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία από αυτή τη δοκιμασία, χρειάζονται τολμηρές παρεμβάσεις. Από τη μια η ενίσχυση του ΕΣΥ και από την άλλη γενναία οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Το μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε ερείπια. Γιατί η αλυσίδα της οικονομίας κάνει την καραντίνα του ενός, ανεργία και λουκέτο για τον άλλο. Χρειάζεται σχέδιο και όχι άλλα ημίμετρα, καθυστερημένα», υπογράμμισε.
Επίσης επεσήμανε πως το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι και μια γενναία αυτοκριτική αλλά δεν ακούστηκε τίποτα συγκεκριμένο για τα λάθη και τις παραλείψεις. «Δεν κυβερνιέται η χώρα με την κυβερνητική γραμμή να μονοπωλεί την ενημέρωση των πολιτών. Όταν οι ζωές μας δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο, η κυβέρνηση οφείλει να δείχνει αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και πειθώ», τόνισε η κ. Γεννηματά και κατέληξε: «Σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όπως πράξαμε και την άνοιξη. Ώστε να ξαναβγούμε και πάλι νικητές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.