Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Δεν αποκλείεται να τεθεί σε γενικό lockdown η χώρα

«Σημασία έχει η τήρηση των μέτρων, τα οποία θα σκληρύνουν εάν δεν τα τηρήσουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή πως δεν αποκλείει ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Πιθανό θεωρεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικευμένου lockdown στην Ελλάδα, όπως τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται από σήμερα, τονίζοντας, παράλληλα, πως «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο».

«Σημασία έχει η τήρηση των μέτρων, τα οποία θα σκληρύνουν εάν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες», διαπίστωσε.

«Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό», είπε, ακόμη, σχετικά με τα μέτρα. Προειδοποίησε, δε, πως «οι παραφωνίες (σ.σ. όσον αφορά στην τήρησή τους) είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Γώγος: Κοντά σε lockdown η Αττική - Πιθανή παράταση στα μέτρα

Για το ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown και στην Αττική αμέσως μετά τη Θεσσαλονίκη μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος τόνισε πως «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες» και πρόσθεσε:

«Είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε "Θεσσαλονίκη". Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ακόμα σε καλή θέση σε σχέση με τις άλλες. Είμαστε από τις χώρες που είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ανάμεσα στις υπόλοιπες της Ευρώπης.»

Αναφορικά με την παράταση των μέτρων, ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό:

«Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού. Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους».

Συνεχίζοντας, για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως «στη Θεσσαλονίκη έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική. Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ» και πρόσθεσε:

«Με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα. Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε. Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας. Μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ