Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κυριάκος παίζει monopoly σε σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για πτωχευτικό νόμο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για «νέα πολιτική αθλιότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Monopoly, πρώτη κατοικία και... Κυριάκο έχει το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό νόμο
Monopoly, πρώτη κατοικία και... Κυριάκο έχει το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό νόμο © YouTube/Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε σποτ για το νέο πτωχευτικό νόμο, με τον «πρωταγωνιστή» Κυριάκο να παίζει monopoly και να χάνει το σπίτι του, προκαλώντας την αντίδραση Πέτσα.

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό νόμο και την πρώτη κατοικία, στο οποίο ο... Κυριάκος παίζει monopoly.

«Αφού η συζήτηση που ανεύθυνα και καιροσκοπικά προκάλεσαν στη Βουλή κατέληξε σε μπούμερανγκ, αποφάσισαν να ριχτούν στη λάσπη και στις προσωπικές ύβρεις. Και κατρακύλησαν έτσι σε μια νέα πολιτική αθλιότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Πτωχευτικός Νόμος ΝΔ: Μένουμε Χωρίς Σπίτι», δείχνει τον... Κυριάκο να παίζει monopoly και περιγράφει -σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- τι θα πάθει με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή (σ.σ. χάνει την πρώτη κατοικία). Στο τέλος του βίντεο επισημαίνεται: «Ο Κυριάκος δεν είναι αυτός που φαντάζεστε. Ο Κυριάκος είσαι εσύ». Κατά τη διάρκεια του βίντεο υπάρχουν ξεκάθαρες αιχμές για τα δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του Κήρυκα Χανίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Η αλήθεια όμως που ξέρουν όλοι οι πολίτες είναι ότι ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες με το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, κόστισε 40 δισ. ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους και τους μικρομετόχους με την τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έκανε πάνω από 25.000 πλειστηριασμούς κατοικιών και θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Και καταλήγει ο κ. Πέτσας στην οργισμένη δήλωσή του μετά το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό νόμο και τα υπονοούμενα που αφήνει για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, τζογάροντας τη δημόσια περιουσία, τα εισοδήματα και τα σπίτια των Ελλήνων. Κι έχει τέτοιο θράσος ώστε ζητάει και τα ρέστα».

Με τον νέο πτωχευτικό νόμο, φυσικά πρόσωπα μπορούν να οδηγηθούν σε πτώχευση και εκποίηση της περιουσίας τους για χρέη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι καταργείται για πρώτη φορά η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δείτε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον πτωχευτικό νόμο και την πρώτη κατοικία: 

Πτωχευτικός Νόμος ΝΔ: Μένουμε Χωρίς Σπίτι

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ