- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ημέρα που η «Καθημερινή» ερωτεύτηκε την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»
Γράφει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της «Δράσης»
Σε άρθρο στην Καθημερινή σήμερα Παρασκευή, τελευταία μέρα του εκλογικού αγώνα, υπάρχει αφιέρωμα για την παρουσία πανεπιστημιακών στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, μαζί με αντίστοιχο ευκρινέστατο πινακάκι. Εκεί με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν υπάρχουν οι ΓΕΦΥΡΕΣ. Αναζητώντας τον αριθμό των πανεπιστημιακών στο ευρωψηφοδέλτιό μας μέτρησα τουλάχιστον 5, και εξ όσων γνωρίζω δύο εξ αυτών (Αντιγόνη Λυμπεράκη και Γιώργος Μπήτρος), έχουν δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε περίοπτη θέση και στην ίδια την Καθημερινή.
Μετά προσπάθησα να βρω με ποιο κριτήριο επελέγησαν τα κόμματα που μπήκαν στο πινακάκι, που θυμίζει βέβαια -τελευταία μέρα- ποια κόμματα μετέχουν στην εκλογή και συνεπώς επηρεάζει την εκλογική συμπεριφορά των αναγνωστών.
Είναι άραγε τα κόμματα της Βουλής μόνο; Όχι βέβαια γιατί μετέχει και το Ποτάμι.
Είναι τα κόμματα που έχουν παρουσία σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο, κριτήριο που χρησιμοποίησε η τελευταία υπουργική απόφαση για να μοιράσει τηλεοπτικό χρόνο; Όχι ασφαλώς καθώς εξ όσων γνωρίζω είμαι ευρωβουλευτής.
Είναι τα κόμματα με βάση τα ποσοστά τους στις προηγούμενες εκλογές; Μα Δράση και Δημιουργία Ξανά είχαν 1,6% στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, πάνω δηλαδή από το ΛΑΟΣ και τους Οικολόγους.
Είναι τα κόμματα που πήγαν καλά στις περιφερειακές της Αττικής, που είναι και οι πιο πρόσφατες και πολιτικοποιημένες εκλογές, στις οποίες έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην περιφέρεια της χώρας με το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού; Μα εκεί το ψηφοδέλτιό μας πήρε 3%, πάνω από όλα τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα και την υποψηφιότητα της ΔΗΜΑΡ.
Αφού λοιπόν εξάντλησα όλα τα κριτήρια και αφού δεν κατάφερα να βρω το κριτήριο με το οποίο η συγκεκριμένη εφημερίδα επέλεξε να παρουσιάσει τους πανεπιστημιακούς του «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και όχι των «ΓΕΦΥΡΩΝ» (του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Δράσης δηλαδή και της Δημιουργίας Ξανά), κατέληξα ότι μάλλον θα πρόκειται για όψιμο έρωτα. Η Καθημερινή ερωτεύτηκε φαίνεται τον «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και αποφάσισε ούτω πως να το εκδηλώσει.
Επίσης πρέπει να σας πω ότι ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ο λόγος ήταν άλλος. Να μην παρουσιάσει δηλαδή ένα ψηφοδέλτιο που είναι πιθανότερο να προσελκύσει τους αναγνώστες της από αυτό του «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Αυτά δεν συμβαίνουν ποτέ στα ελληνικά ΜΜΕ! Που ως γνωστόν δεν σχετίζονται, ούτε επηρεάζονται κατά κανένα τρόπο από την συγκεκριμένη κυβέρνηση και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί…
Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού. Τις προάλλες όλα τα μέσα ενημέρωσης του ΔΟΛ -από ατύχημα ασφαλώς- είχαν παρουσιάσει δημοσκόπηση στην οποία οι ΓΕΦΥΡΕΣ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν 1,5%, χωρίς να μας εμφανίσουν και αφού μας υπερπήδησαν με χάρη, είχαν περιλάβει το ΛΑΟΣ με 1%. Τώρα η αδικία εν μέρει τουλάχιστον αποκαταστάθηκε. Με τους πανεπιστημιακούς του στα αστικά σαλόνια της Καθημερινής, ο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» τώρα δικαιώνεται!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.