- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεραπετρίτης: Αυτές είναι οι «κόκκινες γραμμές» με την Τουρκία
Τι επιδιώκει διπλωματικά η Ελλάδα - Η ατάκα του για τους «εύκολους λεονταρισμούς»
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για τις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας με την τουρκική προκλητικότητα.
Για την Τουρκία, τη νέα κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο με την αποστολή του Oruc Reis και τις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά, μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μιλώντας την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στην τηλεόραση του Alpha, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στο τι θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς τη Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις. Από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο Ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στη Μεσόγειο» υπογράμμισε.
«Ο ελληνικός λαός, αντιλαμβάνεται απολύτως το ποιος είναι εκείνος ο οποίος, με τη συνεχή, εχέφρονα αλλά και σθεναρή του στάση καταφέρνει να έχει την Ελλάδα στο προσκήνιο της διπλωματίας» τόνισε με νόημα ο κ. Γεραπετρίτης.
Αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά όργανα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «έχουμε πλήρη επίγνωση της επιθετικότητας της Τουρκίας». Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, αύριο, θα απαιτήσει από την Ε.Ε. να θέσει και πάλι τη στάση της Τουρκίας εκ ποδών. Και υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Τουρκίας».
«Το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι. Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση. Εμείς είμαστε πάντοτε με τη γνήσια συζήτηση και με το Διεθνές Δίκαιο. Απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.
Γιώργος Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: «Κόκκινη γραμμή» τα εθνικά χωρικά ύδατα
Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτές «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας».
«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η "κόκκινη γραμμή" είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία ενοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα 6 ναυτικά μίλια.
» Οι εύκολοι "λεονταρισμοί" για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
«Έχουμε ένα από τα πιο πλήρη συστήματα πρόληψης στην Ευρώπη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Για πράξη σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά και το Διεθνές Δίκαιο κάνει λόγο η Υπουργός Πολιτισμού
Παραμένει στα 2 χρόνια η παράταση της θητείας των τριών Ελλήνων ευρωεισαγγελέων
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Και μόνο η χρήση της λέξης «υπερπλούτος» θα έπρεπε να αρκεί για να καταλάβουμε ότι ούτε ο Τζοκόντος έχει αλλάξει αλλά ούτε και αυτοί που τον περιτριγυρίζουν
Τι απάντησε για το «ένταλμα σύλληψης»
Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει ταυτότητα μέχρι τις 3 Αυγούστου
«Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν πρέπει να κλείνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες»
«Ξέρετε πόσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει στο κόμμα μας και τις οργανώσεις του;»
Πόσο μειώνονται οι δόσεις
Τι ισχύει με τα ποσά που θα μπουν στα ΑΤΜ
«Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συζήτηση για κανένα οργανωτικό , θεσμικό, πολιτικό ή άλλο θέμα» - Η ανάρτηση στα social media
Τι ώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Το ένταλμα σύλληψής μου είναι άκυρο» τόνισε
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Από τη δημοσιονομική εξυγίανση στις παραγωγικές επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες και την πραγματική ευρωπαϊκή σύγκλιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.