- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζαχαράκη: Διάλογος θα γίνει όταν ανοίξουν τα σχολεία
«Ζητήσαμε από τους καθηγητές να εξηγήσουν στους μαθητές τα προβλήματα και να συζητήσουν μαζί τις πιθανές λύσεις»
Με ανοικτά τα σχολεία θα γίνει οποιοσδήποτε διάλογος όπως διεμήνυσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Για τις καταλήψεις που σημειώνονται σε πολλά από τα σχολεία της χώρας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός τόνισε πως «οι καταλήψεις δεν είναι ούτε η λύση, ούτε βέβαια η απάντηση στα προβλήματα» υπογραμμίζοντας ότι «το κλειστό σχολείο είναι φορέας ανισότητας».
Όπως επισήμανε, «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με τους μαθητές, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία».
Σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη, «η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με παιδαγωγική διάθεση, ζητώντας από τους καθηγητές να εξηγήσουν στους μαθητές τα προβλήματα και να συζητήσουν μαζί τις πιθανές λύσεις».
«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών που λόγω των καταλήψεων παραμένει στο σπίτι και χάνει μαθήματα. Επιπλέον δημιουργούνται και ανισότητες ανάμεσα στα σχολεία καθώς τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά και το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις» σημείωσε ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας στις καταλήψεις.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.