- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχεται στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Στις 6 Οκτωβρίου 2020 - Μία ημέρα νωρίτερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα βρίσκεται στην Τουρκία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έρχεται σε Τουρκία και Ελλάδα στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2020.
Στην Αθήνα έρχεται ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.
Μία ημέρα νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.
Η επίσκεψη του Γενς Στόλτενμπεργκ σε Τουρκία και Ελλάδα γίνεται γνωστή λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ υπάρχει πλέον παράγραφος που αναφέρει πως σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις θα υπάρξουν συνέπειες - κυρώσεις.
«Είναι σαφές ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει μονομερή επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες -γίνεται σαφέστατη αναφορά για κυρώσεις. Η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Υπάρχει, επίσης, μία σαφέστατη θετική αναφορά στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών που έχει συμφωνηθεί από την Ελλάδα και την Τουρκία» εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΝΑΤΟ: Έτοιμος ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο τη μείωση του κινδύνου ατυχήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία μιας γραμμής επικοινωνίας Αθήνας - Άγκυρας για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης σε θάλασσα και αέρα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Αντιδράσεις παραγωγών και αγροτών
Τι ισχύει με τους πολύτεκνους και το συνολικό ποσό που θα πάρουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.