- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκυλακάκης: Στήριξη επιχειρήσεων με μείωση τζίρου λόγω Lockdown
«Σημαντικό να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους»
Ο Θ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε στήριξη στις επιχειρήσεις που είχαν μείωση του τζίρου τους, λόγω τοπικού lockdown ή λόγω κορωνοϊού.
O αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, ότι θα είναι μη επιστρεπτέο ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου, λόγω κορωνοϊού ή τοπικού lockdown.
Ο κ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες τοπικού lock down, ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί να δώσει στις επιχειρήσεις ρευστότητα και να αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους.
Νωρίτερα, ο βουλευτή της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις - εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμη των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, επισήμανε δε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5, ίσως 6 μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.