Πολιτικη & Οικονομια

Οι εκλογές με το σταγονόμετρο

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68265-137437.jpg

Όλοι ευχαριστημένοι. Ως συνήθως. Η ΝΔ για το πλήθος των περιφερειών, ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική και την Αθήνα, οι κεντρώοι για Καμίνη - Μπουτάρη, το ΠΑΣΟΚ ειδικά για Δ. Ελλάδα και Κρήτη, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ για τα αυξημένα τους ποσοστά.

Σαμαράς πολιτικάντης. Μια τρύπα στο νερό, που έκανε τις αυτοδιοικητικές μια βδομάδα πριν τις ευρωβουλευτικές. Καλύτερα θα τους είχε πάει το ταυτόχρονο.

Exit polls. Ούτε 8 μονάδες μπροστά η Δούρου, ούτε 3 ο Σακελλαρίδης. Σκέψου να ήταν ανάποδα οι λάθος προβλέψεις, τι συνωμοσιολογία και πρακτορολογία θα είχε αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν κάποτε μια ανανεωτική Αριστερά. ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ. «Τη λατρευτή μας» κλπ κλπ, την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ. Κρίμα, αλλά έτσι είναι.

Κεδίκογλου. Ο ρεαλισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου, την επαύριο των εκλογών, σταμάτησε στην υποστήριξη Καμίνη - Σγουρού. Το Β. Μιχαλολιάκο στον Πειραιά, σάρκα από τη σάρκα τους, τον «ξέχασε», απέναντι στον Μώραλη.

Της φυλακής τα σίδερα. Τσοχατζόπουλος, Ν. Μιχαλολιάκος, Παπαγεωργόπουλος κλπ. Κι όμως, γίνονται εκλογές και χωρίς τους εν φυλακή συνανθρώπους μας.

Η μοναξιά του Β. Μιχαλολιάκου. Είτε επανεκλεγεί στο β΄ γύρο είτε όχι, τον βλέπω να τα χώνει πολύ χοντρά ενάντια στη ΝΔ

Μπέος. Ο συντομότερος δρόμος από το ναδίρ στο ζενίθ.

Ψινάκης (Ι.) Αφού δεν έχουμε υποψήφιο Λαζόπουλο, η εκλογή του δεν μου λέει τίποτα.

Ψινάκης (ΙΙ). «Αλλάζουμε την Ελλάδα, αρχίζοντας από τον Μαραθώνα». Ασχολίαστο.

Μπουτάρης. Γεροντόμαγκας και πάλι γεροντόμαγκας.

Η ΝΔ κερδίζει τις περισσότερες περιφέρειες. Αγνή ελληνική επαρχία.

Τσίπρας για τη ΝΔ εκτός Αθήνας. Αντί να επιχαίρει, ας κάνει ένα καλό δώρο στον κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Αν η ΝΔ ήταν ενωμένη στην Αθήνα, ο Γαβριήλ θα είχε έρθει τρίτος.

Κασιδιάρης 16%, Παναγιώταρος 11%. Κι όμως οι χρυσαυγίτες κλαίνε, γιατί άλλα λέγανε οι «μόνες έγκυρες δημοσκοπήσεις του καθηγητή Πανά». Τα κείμενα στο σάιτ τους είναι ακόμα νωπά.

Αττική. Η σειρά του κ. Βενιζέλου να κάνει ένα (ακόμα) καλό δώρο στον κ. Σαμαρά για την επιλογή Κουμουτσάκου, που έριξε το κυβερνών κόμμα στο 14% και κράτησε τον Σγουρό σε απόσταση βολής.

Δούρου, Σακελλαρίδης. Τελικά, η πολλή επαφή με τα ράσα μόνο κακό δεν κάνει.

Πάτρα, Πετρούπολη, Ικαρία. Κι όμως, υπάρχουν Δήμοι με το ΚΚΕ στις πρώτες θέσεις.

Καμίνης. Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι δεν θα επανεκλεγεί;

Πού είχαμε μείνει; Μετά και τις ευρωεκλογές, κάτι μου λέει ότι κάποιοι θα σκύψουν ξανά στις χρυσαυγίτικες δικογραφίες. Των εκτός φυλακής εννοώ

Ευρωεκλογές (Ι). Μετά από πολύ καιρό, η μειονότητα της Δ. Θράκης κατεβάζει δικό της συνδυασμό. Για να δούμε τι θα δούμε.

Ευρωεκλογές (ΙΙ). Υπάρχει κανείς που να νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει πρώτος;

Ευρωεκλογές (ΙΙΙ). Κι όμως, το «25 ψηφίζουμε, 25 φεύγουν» δεν το πιστεύουν ούτε οι εμπνευστές του.

Ευρωεκλογές (ΙV). Όπως δεν πιστεύουν ούτε το «Ή εμείς ή η Μέρκελ»: ανιστόρητο, εθνικιστικό, αφελές, ανερμάτιστο.

Ευρωεκλογές (V). Ποια είπαμε πως είναι η κατώτατη επίδοση της «Ελιάς», κάτω από την οποία κάποιος είπε πως θα πάει στον Παπούλια για τα περαιτέρω;


d.fyssas@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ