- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουλή-Νομοσχέδιο: Τι προβλέπει για τους πληγέντες από τον «Ιανό»
Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τον κυκλώνα «Ιανό».
Το νομοσχέδιο με όλα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων του κυκλώνα «Ιανός» κατατέθηκε στη Βουλή.
Εκτός των μέτρων αυτών, προβλέπεται επίσης και η χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και η προσαυξημένη έκπτωση για τις διαφημιστικές δαπάνες των επιχειρήσεων.
Τα έκτακτα μέτρα
Αναλυτικά, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:
- Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος προς τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα «Ιανό» σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζακύνθο, Λευκάδα, Κορινθία και Ευρυτανία. Το επίδομα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που έχει πληγεί. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος ή εισφοράς συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
- Αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων που επλήγησαν από τον «Ιανό». Η αναστολή αφορά και τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων.
- Παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες που επλήγησαν από τον «Ιανό» να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων τους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και όχι για διάστημα πάνω από τρεις μήνες.
- Καταβάλλεται στους εργαζόμενους με αναστολή εργασίας αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ, αναλογία Δώρου Χριστουγέννων και παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη επί του ονομαστικού τους μισθού.
- Δυνατότητα καταβολής της πρώτης και της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Επίσης:
- Παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2021 η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για τις μεταφορές, καφέ και ροφήματα στην εστίαση, εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών καθώς και στο τουριστικό πακέτο.
- Η διαφημιστική δαπάνη εκπίπτει, υπό προϋποθέσεις, προσαυξημένη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά 100% για το φορολογικό έτος 2020 και κατά 60% για το φορολογικό έτος 2021.
- Τέλος, αναστέλλεται για ένα έτος και συγκεκριμένα από 1 Οκτωβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 η επιβολή του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση. Το κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται σε 18 εκατομμύρια ευρώ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.