- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θεοδωρικάκος: Πιστώθηκαν 4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας
«Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα»
Τάκης Θεοδωρικάκος: Πιστώθηκαν ήδη τα 4 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων στους πληγέντες της κακοκαιρίας Ιανός.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Καρδίτσας έλαβε, ήδη, 4 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στους πολίτες που επλήγησαν».
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι τα χρήματα έχουν, ήδη, πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον λογαριασμό του δήμου και ζήτησε να δοθούν στους πολίτες άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία.
Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση, γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».
Ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καρδίτσα και επισήμανε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια. Χαρακτήρισε, δε, ορισμένες αντιδράσεις «στημένες». «Οι πολίτες βλέπουν ότι το κράτος έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά», είπε υπογραμμίζοντας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε συντονισμένα. «Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και όχι στα γραφεία», τόνισε και ανέφερε ότι «δεν μπορεί το 2020 να γίνεται αντιπολίτευση με όρους του 1980».
Για την υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να υποστηρίξει την αυτοδιοίκηση και να δώσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά. Θύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε, έγκαιρα, τα χρήματα στην ΚΕΔΕ, η οποία λειτούργησε πολύ γρήγορα και με διαφάνεια. «Η αστοχία υπήρξε από την πλευρά της επιτροπής του υπουργείου Υγείας που έδωσε λάθος διαστάσεις. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατανοώ ότι δεν μπορούσε η ΚΕΔΕ να αγνοήσει αυτές τις διαστάσεις, γιατί αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν υπόλογη για παράβαση καθήκοντος», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.