- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιανός-Χαρδαλιάς: Κρίσιμες οι επόμενες 9 ώρες-Μένουμε σε επιφυλακή
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Τι γίνεται με την Αττική
«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή, το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ηταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου, δήλωσε μετά την πρωινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς για τον κυκλώνα «Ιανό» που πλήττει τη χώρα. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα τρία νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, ωστόσο συνεργεία του δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του δικτύου. Ο κυκλώνας παραμένει στα δυτικά για 6-9 ώρες και στη συνέχεια θα κινηθεί νότια, πρόσθεσε.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, ενώ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Όπως είπε ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά της χώρας και ότι από το απόγευμα αναμένεται να κατευθυνθεί νότια, στη δυτική Πελοπόννησο, εξασθενημένος.
Προειδοποίησε όμως ότι ένα κομμάτι θερμικής αέριας μάζας του κυκλώνα αναμένεται να «συναντηθεί» με ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι στην κεντρική Ελλάδα. Η νέα αυτή κακοκαιρία «θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε Θεσσαλία, μέχρι την Καρδίτσα και Στερεά Ελλάδα, που θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και το Σάββατο μπορεί να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα.
«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή», τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.