- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιανός-Χαρδαλιάς: Κρίσιμες οι επόμενες 9 ώρες-Μένουμε σε επιφυλακή
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Τι γίνεται με την Αττική
«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή, το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ηταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου, δήλωσε μετά την πρωινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς για τον κυκλώνα «Ιανό» που πλήττει τη χώρα. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα τρία νησιά Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, ωστόσο συνεργεία του δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του δικτύου. Ο κυκλώνας παραμένει στα δυτικά για 6-9 ώρες και στη συνέχεια θα κινηθεί νότια, πρόσθεσε.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, ενώ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Όπως είπε ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά της χώρας και ότι από το απόγευμα αναμένεται να κατευθυνθεί νότια, στη δυτική Πελοπόννησο, εξασθενημένος.
Προειδοποίησε όμως ότι ένα κομμάτι θερμικής αέριας μάζας του κυκλώνα αναμένεται να «συναντηθεί» με ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι στην κεντρική Ελλάδα. Η νέα αυτή κακοκαιρία «θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε Θεσσαλία, μέχρι την Καρδίτσα και Στερεά Ελλάδα, που θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και το Σάββατο μπορεί να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα.
«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή», τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.