Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης για πρόσφυγες: Μέχρι το Πάσχα θα έχουν φύγει όλοι

«Μέχρι το Πάσχα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσοχοΐδης Έβρος
Στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν αποχωρήσει από τη Λέσβο όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τη δέσμευση πως όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα έχουν φύγει από τη Λέσβο μέχρι το Πάσχα έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Γερμανίας να δεχθεί 1.500 άτομα από τη Μόρια κάνοντας λόγο για «πολύ γενναιόδωρη και γενναία» κίνηση. «Σε όλη την Ευρώπη, οι χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά πολιτικά προβλήματα σχετικά με αυτό το ζήτημα, αλλά τους ζητώ να δουν ότι προστατεύουμε τα σύνορα της Ένωσης, έχουμε μειώσει σημαντικά τις ροές».

Επέμεινε πως «είναι απαραίτητη η μεταφορά των πυρόπληκτων προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή που έχει δημιουργηθεί», ενώ αναφέρθηκε και σε άτομα και ομάδες που τους αποθαρρύνουν από το να μπουν στη δομή. 

«Υπάρχουν ομάδες Αφγανών και, φοβάμαι, ακόμη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενθαρρύνουν χιλιάδες άτομα να μην μπουν», δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε: «Δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση. Θα φύγουν από το νησί και θα πρέπει να περάσουν από αυτή τη νέα δομή και να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα πρώτα».

Ολοκληρώνοντας και αναφερόμενος στη Μόρια ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για δομή-ντροπή. «Πλέον ανήκει στην ιστορία. (σ.σ. η περιοχή) θα καθαριστεί και θα φυτευτούν ελαιώνες».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ