Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωπαϊκή Ένωση: Και μετά την πανδημία, τι;

Συμμετέχουν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παγουλάτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο © Unsplash

Δημόσια διαδικτυακή συζήτηση διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το ΕΛΙΑΜΕΠ για όσα αναμένονται μετά την πανδημία.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τo Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με αφορμή την επικείμενη Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – SOTEU στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:

Ευρωπαϊκή Ένωση: Και μετά την Πανδημία, τι;

Η φετινή Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 16 Σεπτεμβρίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ιδιαίτερο πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, θα συζητήσει κατ' αυτόν τον τρόπο με τους Ευρωβουλευτές για τη μελλοντική πορεία της Ένωσης. Πραγματοποιείται δε σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που έχει μεταβληθεί ριζικά τους τελευταίους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να κατατεθούν και να ακουστούν οι απόψεις, οι ανησυχίες και οι ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο, κυρίως κατά την περίοδο προετοιμασίας του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Συμμετέχουν:

  • Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης
  • Οι Ευρωβουλευτές Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης
  • Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ/ Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00-13:15, και θα μεταδίδεται ζωντανά  στους επίσημους λογαριασμούς των διοργανωτών στο Facebook (Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - ΕΛΙΑΜΕΠ), καθώς και στην ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ.

Mπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματά σας προς τους ομιλητές πριν κ,αι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο events@eliamep.gr, καθώς και με σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα προβάλουν την εκδήλωση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ