- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα Μητσοτάκη: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις
Ο Νίκος Δένδιας θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας
«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις», είπε Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Yang Jiechi.
«Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις», είπε Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στο μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Yang Jiechi, λίγες ώρες μετά τις αναφορές του ΝΑΤΟ για έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
«Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασίσων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ξεκινώντας την δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χώρα μας εκτός απο την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει τη γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμκότηα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε όλη τη Μεσόγειο».
«Γι' αυτό και θέλω να σας πω ότι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή μου όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. Όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην περιοχή που είναι κομβική για το διεθνές εμπόριο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης
«Στις δύσκολες ημέρες που διανύνουμε κάθε ένταση σε οποιοδήποτε σημείο του παγκόσμιου χάρτη συνιστά πρόκληση για τις δυνάμεις της ειρήνης και πολύ περισσότερο όταν αυτή εκδηλώνεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας που είναι και ανατολικά συνορα της Ευρώπης» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
«Η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματα υπερασπίζεται την καλή γειτονία η διπλωματία είναι άλλη όψη της ισχύος της χώρας» συμπλήρωσε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.