- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Μητσοτάκης: Απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης
«Απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης. Σκοπός μου είναι να εξαντλήσω τον εκλογικό κύκλο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο iefimerida, με αφορμή την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.
Ο πρωθυπουργός τόνισε δε ότι «δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, διακινδυνεύοντας αυτό το επιχείρημα που δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάρει γρήγορα αποφάσεις και να δράσει προς όφελος των πολιτών» και ξέκοψε και την προοπτική ενός ανασχηματισμού γιατί όπως είπε «σε τέτοια περίοδο έχουμε πολλή δουλειά και ένα κυβερνητικό σχήμα που δουλεύει ικανοποιητικά».
Για τον πόλεμο στο Ιράν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αν η σύγκρουση παραταθεί με επιπτώσεις σε ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα υπάρχουν συνέπειες και στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.
Έχουμε στο νου μας όλες τις πιθανές παρεμβάσεις μας από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν πρόκειται να τις ξεδιπλώσουμε πρώωρα. Έχουμε υπόψη και άλλα μέτρα στήριξης. Στηρίξαμε την κοινωνία και στην εποχή του Covid και στην ενεργειακή κρίση. Θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».
Για την εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο, ο πρωθυπουργός εξήγησε πως σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει τόσο ακαριαία η χώρα: «Άμεση προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια της χώρας και η προστασία της Κύπρου. Στείλαμε σαφές μήνυμα ότι η Κύπρος δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη και κινητοποιήσαμε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα τη στηρίζαμε και μόνοι μας.
Οι Έλληνες επένδυσαν το υστέρημά τους στην αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας. Αισθανόμαστε ικανοποίηση και υπερηφάνεια όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, σε μια κρίσιμη συγκυρία, μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Από όταν δόθηκε η εντολή, ο Υπουργός Άμυνας έκανε την εισήγηση, την αποδέχθηκα, συζητήθηκε δια περιφοράς στο ΚΥΣΕΑ και σε πέντε ώρες τα πλοία απέπλευσαν και τα αεροπλάνα ήταν την ίδια μέρα στην Κύπρο.
Τι θα συνέβαινε αν είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας και έπρεπε να συνεννοηθώ με άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το αν θα στείλουμε φρεγάτες ή όχι στην Κύπρο;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.