- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
10ετές ομόλογο - Μητσοτάκης: Χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης
Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 1,2%
Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου - «Χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Η Ελλάδα σήμερα δανείστηκε με τη χαμηλότερη απόδοση στην ιστορία της σε οποιαδήποτε λήξη ομολόγων. Στο νέο άνοιγμα του 10ετους ομολόγου άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 1,2%. Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter, στα αγγλικά, για τη σημερινή επανέκδοση 10ετους ομολόγου.
«Greece today borrowed at the lowest yield ever in its history for any bond maturity. The re-opening of the 10-year bond raised Euro2.5 billion at a rate of about 1.2%. Against a global pandemic, we salute the vote of confidence in the Hellenic Republic.».
Ιστορικά χαμηλό επίπεδο το κόστος δανεισμού για το ελληνικό Δημόσιο
Με ιστορικά χαμηλότερο επιτόκιο 1,22%, και προσφορές ρεκόρ που ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρω, έκλεισε σήμερα το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου.
Η μεγάλη ζήτηση που έκδηλώθηκε από θεσμικους επενδυτές, σε συνδυασμό με το ευνοικό κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη, είχαν ως αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού για τα 2,5 δισ. ευρω που άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή το επιτόκιο των ομολόγων, να παραμείνει σχεδόν στο χαμηλό επίπεδο που διαπραγματεύονταν το 10ετές ομόλογο στη δευτερογενή αγορά τις τελευταίες ημέρες.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της νέας εξόδου του Δημοσίου στις αγορές, επεσήμανε ότι η Ελλάδα κατέγραψε άλλη μία σημαντική επιτυχία στον στίβο των αγορών, η οποία συνιστά ισχυρή έμπρακτη απόδειξη ότι οι αγορές αναγνωρίζουν το συνεκτικό οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης και την αποτελεσματική εφαρμογή του για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας. Και επικροτούν την ολιστική στρατηγική που χαράσσει για την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας, ώστε η χώρα να επιτύχει ισχυρή, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 40 εκατ. ευρω εκ των οποίων μόνον τα 6 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,13% έναντι 0,47% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,60% από 1,54%.
Σταϊκούρας: Δανειστήκαμε με το χαμηλότερο επιτόκιο διαχρονικά
H Ελλάδα δανείστηκε με το χαμηλότερο επιτόκιο διαχρονικά ανεξαρτήτως διάρκειας έκδοσης, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου τονίζοντας ότι «για 3η φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία». Σημειώνεται ότι μέσω της επανέκδοσης του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου στο 1,2%.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.