- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η τελευταία ημέρα υποβολής | 31.08
Μετά την παράταση που δόθηκε από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο
Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, όσοι δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση να το πράξουν, για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.
Σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά και τις επιπλέον τρεις ημέρες παράτασης που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του για την παράταση αυτή ο υφυπουργός Οικονομικών: «μέχρι την Τετάρτη, είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις. Υπολείπονται περίπου 207.000 δηλώσεις για να προσεγγίσουμε τον αριθμό των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι».
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε πως «αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».
Πληρωμή οφειλών
Όσοι φορολογούμενοι κατέθεσαν τις δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας παράτασης και όσοι υπέβαλλαν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο και το εκκαθαριστικό τους βγαίνει χρεωστικό, θα πρέπει να καταβάλουν σήμερα τις δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε μέσω συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό παράταση για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από την πανδημία έως τον Απρίλιο 2021.
Θα ακολουθήσει η νέα ρύθμιση των 12 άτοκων ή 24ων με επιτόκιο 2,5% δόσεων.
Όπως κατέληξε ο κύριος Σταϊκούρας, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν, ώστε να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας παρουσιαστούν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.