- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζαχαράκη: Θα εφαρμοστούν μέτρα που υποδεικνύουν οι επιστήμονες
«Είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη»
Τι είπε για τα μέτρα και την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Σοφίας Ζαχαράκη, υφυπουργός Παιδείας
«Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα». Έτσι, πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Παιδείας καλείται να εφαρμόσει με φροντίδα όλα όσα εφιστώνται από τους ειδικούς. «Όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι συλλέγουμε τα στοιχεία ή κάνουμε την αποτίμηση αυτών, είμαστε αυτοί όπως που θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν». Θύμισε δε ότι και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία τα σχολεία διέκοψαν ακόμη και την λειτουργία τους, το υπουργείο ακολούθησε βήμα-βήμα όλες τις υποδείξεις, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με ασφάλεια επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά και να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις».
Η υφυπουργός διαβεβαιώνοντας πως τίθενται όλα τα ζητήματα στην Επιτροπή τόνισε πως «είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη για να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Είναι μακρά η περίοδος που παρέμειναν εκτός, με εξαίρεση την περίοδο που επέστρεψαν για να επανασυνδεθούν με το σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας. Στα τμήματα, λοιπόν, αυτά, σε όλη την Ελλάδα, οι ειδικοί υπέδειξαν ότι πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας». Συμπλήρωσε δε πως θα υπάρχει ειδική εκπαίδευση προς όλους για την ορθή χρήση της και πως θα δοθεί συγκεκριμένος επαρκής αριθμός τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς τους οποίους και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ενός τόσο απαιτητικού εγχειρήματος. «Θα έχουμε τη μορφή εκπαίδευσης για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη μάσκα, πως την φοράμε, πως την αφαιρούμε, έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να γίνουν γνώση», τόνισε.
Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως θα υπάρχουν σε κάθε σχολείο στην ελληνική επικράτεια ειδικότερες διευκρινιστικές οδηγίες και πως όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους στην αρχή του Σεπτεμβρίου, έτσι θα μπορέσουν και οι ίδιοι να τις μελετήσουν αρκετά νωρίς και «να υπάρχει μια καλύτερη πρόσληψη των νέων δεδομένων», όπως τόνισε. Συμπλήρωσε ότι μόλις χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις προσλήψεις πάνω από 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Ειδική και Γενική εκπαίδευση νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Παράλληλα διευκρίνισε πως σε κάθε τάξη θα βρίσκονται, όπως και έγινε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αντισηπτικά ενώ οι υποδεικνυόμενοι κανόνες για θα ισχύσουν το ίδιο για όλους. «Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε υπεύθυνα με αγάπη και φροντίδα για την υγεία των παιδιών. Για εκείνα, άλλωστε, γίνονται όλα», κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.