Πολιτικη & Οικονομια

Μήνυμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες για κορωνοϊό αύριο | 05.08

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με Τσιόδρα, Κικίλια, Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © Γραφείο Τύπου / ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί αύριο, Τετάρτη, μήνυμα στους πολίτες για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει αύριο, Τετάρτη 5 Αυγούστου, μήνυμα προς τους πολίτες, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον κορωνοϊό.

Το μήνυμα έρχεται σε μια χρονική στιγμή που έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού και τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Οι συνολικοί φορείς κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν φθάσει τους 4.855, εκ των οποίων το 54,6% είναι άνδρες. Τα 1.325 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 2.403 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 13. Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα παραμένουν στους 209. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ