- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας για αναδρομικά: Πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρωθούν
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Αναδρομικά: Πώς θα γίνει η επιστροφή τους - Τα σενάρια που εξετάζονται - Δέσμευση από τον Χρήστο Σταϊκούρα ότι θα πάρουν χρήματα όλοι οι συνταξιούχοι.
Αναλυτική τοποθέτηση για τα αναδρομικά από τον Χρήστο Σταϊκούρα, με τον υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίζει ότι θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους που αφορά η απόφαση του ΣτΕ.
Μιλώντας για τα αναδρομικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής 26 Ιουλίου 2020, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν ούτε στο ελάχιστο οι Έλληνες συνταξιούχοι.
«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων» ξεκαθάρισε. Για το ενδεχόμενο πληρωμής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι είναι κάτι που ακόμα συζητείται και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξουν και συγκεκριμένες αποφάσεις.
«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει "κούρεμα" ή όχι. Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το Υπουργείο Εργασίας- θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις» διευκρίνισε.
Χρήστος Σταϊκούρας για αναδρομικά: Επιστροφή με «κούρεμα» - Πόσο πιθανό είναι αυτό το σενάριο
Ειδικότερα, για το ενδεχόμενο κουρέματος στα αναδρομικά, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια.
Και πρόσθεσε πως όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί. «Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε και ξεκαθάρισε: «Ως αποτέλεσμα της διαχείρισής μας, μπορούμε να πληρώσουμε τα αναδρομικά».
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη αύξηση σε μια σύνταξη και επανέλαβε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά.
«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά» υποστήριξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.