Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου - Παναγιωτόπουλος: Το «πηγαδάκι» για το Oruc Reis

Τι είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την τουρκική NAVTEX για το Καστελόριζο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μίλησαν για τις τουρκικές προκλήσεις και το Oruc Reis στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μίλησαν για τις τουρκικές προκλήσεις και το Oruc Reis στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησαν για την τουρκική NAVTEX και το Oruc Reis στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Για την τουρκική NAVTEX, το Καστελόριζο και το Oruc Reis συνομίλησαν Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Νίκος Παναγιωτόπουλος στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τα 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η ΠτΔ συνομίλησε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην τουρκική NAVTEX που προέβλεπε «σεισμικές» έρευνες νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Μεταξύ άλλων η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για την άμεση, αποφασιστική και ψύχραιμη αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι σε αυτήν τη νέα πρόκληση από την Άγκυρα. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, στον οποίο μάλιστα αναφέρθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας: «Εχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε»

Ο διάλογος μεταξύ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και Νίκου Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

  • Σακελλαροπούλου: Τι μαθαίνουμε;
  • Παναγιωτόπουλος: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους
  • Σακελλαροπούλου: Το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο;
  • Παναγιωτόπουλος: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι στόλοι. Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ.
  • Σακελλαροπούλου: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.
  • Παναγιωτόπουλος (δείχνοντας τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο): Εχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ