Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Παπανδρέου: Αυστηρός με το σημερινό ΠΑΣΟΚ (video)

«Δε δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66609-134298.jpg

«Έχω πάρει αντισυμβατικές αποφάσεις πολλές φορές στη ζωή μου, αλλά δεν περίμενα ότι θα θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση η παρουσία μου σε μια παρουσίαση βιβλίου και ότι θα προκαλέσει τέτοια προσμονή και ανησυχία σε κύκλους», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη της ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά. «Η κρίση τρέφει την ανασφάλεια και ο φόβος είναι κακός σύμβουλος», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

«Το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δε δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης», τόνισε.

Για την πολυσυζητημένη φράση, «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι κάποιοι αποκρύπτουν τι πραγματικά ειπώθηκε και αντιδρούν επειδή θέλουν τον πελατειακό συσχετισμό των συμφερόντων. «Ποτέ δε θα αναγκαζόμασταν να καταφύγουμε σε μνημόνιο, αν μέχρι το 2009, είχαμε κάνει έστω τα στοιχειώδη, για να χτυπήσουμε τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τα κλειστά επαγγέλματα, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, το συγκεντρωτισμό του εθνοκεντρικού κράτους», ανέφερε ακόμη ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κοινή του εμφάνιση με τον κ. Παπανδρέου λέγοντας: «Καλωσορίζω και εγώ τον φίλο μου Γιώργο Παπανδρέου. Δε φανταζόμουν ότι κάποιοι θα κουβαλούσαν στο πολιτικό τους μυαλό Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η στάση του κόμματός του ήταν στάση ευθύνης και δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο. «Ο δρόμος της Αριστεράς και της Ευρώπης ή θα είναι προοδευτικός ή δε θα υπάρξει».

Η Μ. Κοππά είπε ότι δεν παριστάνει τον "γεφυροποιό" και ανέφερε: «Στον κ. Παπανδρέου χρωστάω την πολιτική μου παρουσία. Με τον κ. Κουβέλη κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια για την Ευρωβουλή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ