- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Παπανδρέου: Αυστηρός με το σημερινό ΠΑΣΟΚ (video)
«Δε δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης»
«Έχω πάρει αντισυμβατικές αποφάσεις πολλές φορές στη ζωή μου, αλλά δεν περίμενα ότι θα θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση η παρουσία μου σε μια παρουσίαση βιβλίου και ότι θα προκαλέσει τέτοια προσμονή και ανησυχία σε κύκλους», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη της ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά. «Η κρίση τρέφει την ανασφάλεια και ο φόβος είναι κακός σύμβουλος», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.
«Το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δε δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης», τόνισε.
Για την πολυσυζητημένη φράση, «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι κάποιοι αποκρύπτουν τι πραγματικά ειπώθηκε και αντιδρούν επειδή θέλουν τον πελατειακό συσχετισμό των συμφερόντων. «Ποτέ δε θα αναγκαζόμασταν να καταφύγουμε σε μνημόνιο, αν μέχρι το 2009, είχαμε κάνει έστω τα στοιχειώδη, για να χτυπήσουμε τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τα κλειστά επαγγέλματα, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, το συγκεντρωτισμό του εθνοκεντρικού κράτους», ανέφερε ακόμη ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κοινή του εμφάνιση με τον κ. Παπανδρέου λέγοντας: «Καλωσορίζω και εγώ τον φίλο μου Γιώργο Παπανδρέου. Δε φανταζόμουν ότι κάποιοι θα κουβαλούσαν στο πολιτικό τους μυαλό Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». Για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η στάση του κόμματός του ήταν στάση ευθύνης και δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο. «Ο δρόμος της Αριστεράς και της Ευρώπης ή θα είναι προοδευτικός ή δε θα υπάρξει».
Η Μ. Κοππά είπε ότι δεν παριστάνει τον "γεφυροποιό" και ανέφερε: «Στον κ. Παπανδρέου χρωστάω την πολιτική μου παρουσία. Με τον κ. Κουβέλη κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια για την Ευρωβουλή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.