- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγία Σοφία: Ο Μητσοτάκης ξεκινά διεθνείς τηλεφωνικές επαφές
Έντονη αντίδραση της Ελλάδας - Διεθνοποίηση του θέματος
Οι τηλεφωνικές επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινούν στο πλαίσιο αντιδράσεων της Ελλάδας για την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία.
Τηλεφωνικές επαφές σε διεθνές επίπεδο ξεκινά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι τηλεφωνικές επαφές ξεκινούν στο πλαίσιο αντιδράσεων της Ελλάδας για την απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία».
Σημείωσε, δε, ότι «υπάρχουν κυρώσεις που πονάνε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα».
«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με γραπτή του δήλωση το βράδυ της Παρασκευής, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας ως προς την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δένδιας από Μεσολόγγι: Η ιστορική μνήμη οδηγός ευθύνης σε εποχή διεθνούς αβεβαιότητας
Με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
«Δεν καταλαβαίνει σε τι επικίνδυνα μονοπάτια σέρνει τη χώρα» σχολιάσει η Κουμουνδούρου
«Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό» σχολιάζει ο Κώστας Τσουκαλάς
«Η τηλεοπτική εκπομπή δολοφονεί χαρακτήρες σε δημόσια μετάδοση με κοπτοραπτική»
Το σχόλιο Καρανίκα για τις εξελίξεις στη Νέα Αριστερά
«Η Ελληνική Πολιτεία στάθηκε με συνέπεια και επαγγελματισμό δίπλα στους Έλληνες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμες ζώνες» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται από το δημοκρατικό του καθήκον απέναντι στην αλήθεια» σημειώνει
Η περιβόητη μονιμότητα του Δημοσίου φαίνεται να ασκεί όλο και λιγότερη γοητεία σε μία γενιά που δεν φοβάται καθόλου να ρισκάρει.
«Αλμυρός» ο παραδοσιακός μπακαλιάρος
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε επαναπατρισθέντες στο Μέγαρο Μαξίμου
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
«Απαίτηση της κοινωνίας η πρότασή μας για ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου»
«Δεν θεωρώ ότι το να φάω ένα κράκερ είναι λόγος για τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ένοχος για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση
Η συζήτηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου
Στόχος η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων
Tι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιάνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.