- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρούτσης: Εξετάζεται η δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ
Και η αύξηση του ποσοστού προσωρινής σύνταξης
Νομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Τον σχεδιασμό αύξησης του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης αλλά και τη δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ από τους δικαιούχους ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Όπως τόνισε ο υπουργός, το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης θα διευρυνθεί από 50%, που είναι σήμερα, έως 80%, ενώ, παράλληλα, θα διευρυνθούν και οι κατηγορίες που τη λαμβάνουν.
Ερωτηθείς για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται με την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού για να αυξηθεί η ταχύτητα απονομής των συντάξεων και με την ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ». «Εντός του Ιουλίου, θα παρουσιαστεί επίσημα η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ"», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 3.000 συντάξεις με το ψηφιακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ», χωρίς να έχουν απονεμηθεί, καθώς αξιολογούνται. Όπως διευκρίνισε, το 40% των νέων συντάξεων, δηλαδή των συντάξεων του ΟΓΑ και της αιτίας θανάτου, θα εκδίδονται πλέον ψηφιακά.
Σχετικά με τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης, που, για πρώτη φορά, επιδοτεί όχι την ανεργία αλλά την εργασία, ενώ, ταυτόχρονα, δίνει ευελιξία στον εργοδότη να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του. «Αυτή ήταν η επιδίωξη: Να κρατήσουμε θέσεις εργασίας με ευελιξία και η απώλεια του εισοδήματος του εργαζομένου να είναι πολύ μικρή, καθώς, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει αναπλήρωση του μισθού από 84% έως 100%. Έως τώρα, πάνω από 4.700 επιχειρήσεις και περίπου 50.000 εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό», επισήμανε προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η διεύρυνση της στήριξης των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και του χρόνου επιδότησης.
Όσον αφορά τον τουρισμό, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση συνολικά έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθούν οι απώλειες στον κλάδο, κάνοντας ειδική μνεία στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
«Ο προϋπολογισμός του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχει τριπλασιαστεί, στα 30 εκατ. ευρώ, και πέρα από κάθε πρόβλεψη έσπασε κάθε ρεκόρ αιτήσεων, ξεπερνώντας τις 360.000» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, λέγοντας ότι θα δοθεί παράταση, μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα, για τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων, προκειμένου να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.