- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαγγελόπουλος - Ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά
Έθεσε, για ακόμα μία φορά, ζήτημα ακυρότητας της κλήσης του
«Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κ. Σαμαράς. Και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση» ανέφερε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται, από τις 10:00, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παρίσταται στην επιτροπή με τους συνηγόρους του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, έθεσε ζήτημα ακυρότητας της κλήσης του. Επίσης, έθεσε ζήτημα κλήτευσης μαρτύρων που έχει προτείνει αλλά μέχρι σήμερα δεν εξετάστηκαν από την επιτροπή.
«Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κ. Σαμαράς. Και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση», ανέφερε ο κ. Τσοβόλας. Ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου είπε, ακόμη, ότι πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης. «Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα; Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη», τόνισε ο κ. Τσοβόλας σημειώνοντας ότι κατέθεσε ως μάρτυρας ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον δικαστηρίου. «Ο κ. Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή σας, ώρα 10:30, και σας προσκόμισε μία μήνυση, την οποία θα κατέθετε στις 11:00. Παρανόμως σας την έχει εγχειρήσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα».
«Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας», είπε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγγελόπουλος όταν άρχισε την κατάθεσή του. Αντίθετα, πηγές από το Κίνημα Αλλαγής αποδίδουν στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση: «Θα είμαι σαφής και λιτός. Θέλω, όμως, να πω ότι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας, πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου, εάν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν ενώπιον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό αλλά έχει μεγάλη δόση αληθείας».
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν, εξάλλου, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε πως η δίωξή του είναι προαποφασισμένη και επισήαμνε ότι από τη μέχρι τώρα διαδικασία, εκείνο που αποδείχθηκε περίτρανα είναι πως «ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη σκέψη της κυρίας Ράικου».
Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης απέστειλε επιστολή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Η κ. Παπαδάκου αναφέρει ότι το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου αποκαθιστά τη νομιμότητα, «σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποκαθιστά τη δημοσιογραφική και προσωπική μου τιμή και υπόληψη, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου».
«Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μια πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε. Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων. Διερευνήστε τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε! Το οφείλετε απέναντι στην Ιστορία και στον Εισαγγελικό σας ρόλο», σημειώνει, στην επιστολή της προς την προανακριτική, η κ. Παπαδάκου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.