Πολιτικη & Οικονομια

Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομολόγο

Ανάδοχοι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan Chase

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xrimatistirio1.jpg
Χρηματιστήριο / ΑΡΧΕΙΟ / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Όπως ανακοινώθηκε για τη νά έξοδο της χώρας στις αγορές, ο ΟΔΔΗΧ όρισε ως αναδόχους τις BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan Chase.

Σε νέα έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο, με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω πανδημίας.

Η έκδοση θα γίνει εκτός απροόπτου αύριο Τρίτη, τη στιγμή που το κλίμα γύρω από τα ελληνικά ομόλογα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό, καθώς με την στήριξη του νέου QE της ΕΚΤ και του σχεδίου που ανακοίνωσε η Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει βουτιά σε χαμηλά τριών μηνών, και μάλιστα σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτές των ιταλικών ομολόγων.

Την έκδοση θα «τρέξουν« οι έξι διεθνείς τράπεζες οποίες έχουν οριστεί κύριοι ανάδοχοι , BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank,HSBC και J.P. Morgan, ενώ  ο νέος 10ετής τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου (λήξης 2029, το οποίο εκδόθηκε πέρσι) διαμορφώνεται στο 1,38% και σύμφωνα με πηγές της αγοράς το νέο 10ετές θα μπορεί να πετύχει μία απόδοση κοντά στο 1.5% ενώ το ποσό άντλησης αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 2,5 δις. ευρώ ανάλογα με τη ζήτηση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ