- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μηταράκης: Να κλείσουν τουλάχιστον 60 δομές έως το τέλος του 2020
«Το τελευταίο τρίμηνο τριπλασιάσαμε τις αποφάσεις ασύλου»
«Να κλείσουν τουλάχιστον 60 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος μέχρι τέλος του 2020, ο στόχος μας» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.
«Το τελευταίο τρίμηνο τριπλασιάσαμε τις αποφάσεις ασύλου και θα επιδώσουμε 40.000 αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Μιλώντας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ο κ. Μηταράκης επεσήμανε, ότι προτεραιότητα είναι ο γρήγορος διαχωρισμός αυτών που δικαιούνται προσφυγικού προφίλ από τους οικονομικούς μετανάστες. Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης από το σύνολο των 92 δομών που υπάρχουν στην ενδοχώρα «στόχος μας είναι να κλείσουμε τουλάχιστον 60 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος μέχρι τέλος του έτους».
Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δοθεί άσυλο σε 60.000 άτομα. Από αυτά τα 58.500 έχουν μόνα τους εγκατασταθεί, έχουν βρει δουλειά, έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να συντηρούν τον εαυτό τους. 1500 άτομα βρίσκονται ακόμα σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα ενίσχυσης ενοικίου που υπάρχει, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρόγραμμα στο οποίο έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή οι 11.000 που βγαίνουν από τις δομές.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την αισθητή μείωση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες ο κ. Μηταράκης εξήγησε, ότι «χάρη στη διαρκή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού αυτές οι βάρκες, οι οποίες ξεκινάνε από την Τουρκία, τελικά γυρίζουνε και δεν προσπαθούν να περάσουν τη μέση γραμμή», με αποτέλεσμα, όπως είπε, «ειδικά μετά τα έκτακτα μέτρα του ΚΥΣΕΑ να έχουμε περιορίσει πάνω από 90% τις ροές στη χώρα μας και πλέον είναι η εξαίρεση η άφιξη μιας βάρκας παρά ο καθημερινός κανόνας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.