- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μειωμένα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και στα οχήματα, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ.
Μειωμένα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και στα οχήματα, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για τους επόμενους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες στις αρχές του νέου έτους είχαν προχωρήσει σε μικρή αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων περίπου στο 6%, μετά την τροποποίηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (0,5%) που είναι πολύ ακριβότερο του συμβατικού. Για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Έτσι σύμφωνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών με τη μείωση του ΦΠΑ, δύο ενήλικες με ΙΧ αυτοκίνητο σε οικονομική θέση στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος, θα πληρώσει τώρα 233,5 ευρώ από 245,5 ευρώ που ήταν πριν.
Το ατομικό εισιτήριο στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος ανέρχεται στα 61,5 ευρώ τώρα από 67,5 που ήταν πριν.
Στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος δύο ενήλικες με ένα ΙΧ αυτοκίνητο θα πληρώσουν τώρα 141,5 ευρώ από 147,5 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση διαμορφώνεται στα 61,5 ευρώ από τα 67,5 που ήταν πριν.
Στη γραμμή Πειραιάς - Μυτιλήνη δύο ενήλικες με ένα ΙΧ όχημα θα πληρώσουν 185 ευρώ από 206 που ήταν πριν ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση διαμορφώνεται τώρα στα 43,5 ευρώ από τα 51,5 που ήταν πριν.
Στη γραμμή Πειραιάς -Ηράκλειο δύο ενήλικες με ένα ΙΧ όχημα θα καταβάλουν τώρα 122 ευρώ από 155 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση ανέρχεται στα 28 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.
Στη γραμμή Πειραιάς-Σέριφος δύο άτομα με ένα ΙΧ θα καταβάλλει 113,50 ευρώ τώρα από 118,50 που ήταν πριν. Το ατομικό εισιτήριο στην ίδια γραμμή διαμορφώνεται στα 28,50 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.
Στη γραμμή Πειραιάς - Σίφνος ένα ζευγάρι με ΙΧ όχημα θα καταβάλλει τώρα 124,50 ευρώ από 129,50 που ήταν ενώ το ατομικό στην ίδια γραμμή διαμορφώνεται στα 33,50 ευρώ από τα 36 ευρώ που ήταν πριν.
Στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος δύο ενήλικες με ένα ΙΧ θα πληρώσουν τώρα 133,50 από 139,50 που ήταν πριν ενώ το ατομικό εισιτήριο διαμορφώνεται στα 36,50 ευρώ από τα 39,50 που ήταν πριν. Τα παιδιά από 5 ετών έως 10 πληρώνουν μισό εισιτήριο.
Σημειώνεται ότι όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο πλαίσιο της πολιτικής τους πραγματοποιούν και αυτό το καλοκαίρι εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.