Πολιτικη & Οικονομια

Προς μείωση ο ΦΠΑ στην εστίαση, τα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια

Το σχέδιο της κυβέρνησης για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταβέρνα
Ταβέρνα © Pixabay / Macmaus

Μειώσεις ΦΠΑ σε εστίαση, ξενοδοχεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο κυβερνητικό σχέδιο για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, τα ξενοδοχεία, αλλά και τα αεροπορικα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με το σχέδιο της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις να έρχεται σε δύο κύματα, ένα τώρα κι ένα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η μειωση ΦΠΑ από το 24% στο 13% για συγκεκριμένα ροφήματα και σε εισιτήρια. Σύμφωνα με το newsit.gr, τον χαμηλό συντελεστή 6% η διαμονή στα ξενοδοχεία και προσωρινή κατάργηση του τέλους διαμονής. 

Όπως μετέδωσε το Mega, στα χέρια του πρωθυπουργού είναι η απόφαση να κατέβει ο ΦΠΑ στην εστίαση ακόμη λίγο, και συγκεκριμένα στο 11%, μέτρο που αν αποφασιστεί θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Μείωση του ΦΠΑ θα έχουμε και στα αεροπορικά-ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 24% στο 13%, ενώ από το 13% στο 6% φαίνεται πως θα πέσει ο ΦΠΑ στη διαμονή για το διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Για τον Σεπτέμβριο και αφού έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, θα αποφασιστεί η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και ενδεχομένως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Παράλληλα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και το σχέδιό της για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια. 

Tο ερώτημα είναι αν αυτή η μείωση θα φθάσει στους καταναλωτές, καθώς σίγουρα το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι υψηλότερο.

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ