Πολιτικη & Οικονομια

Από σήμερα οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

Μετά τη μείωση του ΦΠΑ - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ μετά την αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιουνίου 2020
Νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ μετά την αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιουνίου 2020/© EUROKINISSI

Έτσι διαμορφώνονται από την 1η Ιουνίου 2020 οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ μετά τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13%.

Από σήμερα οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ μετά τη μείωση του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο των πολλαπλών μέτρων στήριξης των πολιτών που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, ανακοινώθηκε ότι από την 1η Ιουνίου 2020 ο συντελεστής ΦΠΑ στα ΜΜΜ πέφτει στο 13% (από 24%).

Η αλλαγή αυτή έχει ως αποτέλεσμα το κανονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ να πέσει στα 1,20 ευρώ (από 1,40). Στη Θεσσαλονίκη η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα είναι 90 λεπτά (από 1 ευρώ). Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ θα παραμείνει σε ισχύ έως και την 31η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορωνοϊού.

Η αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια φέρνει μειώσεις και στις τιμές άλλων προϊόντων μετακίνησης τόσο στον ΟΑΣΑ όσο και στον ΟΑΣΘ. Ειδικότερα, για την Αθήνα:

  • Η τιμή των 10 εισιτηρίων συν ένα δώρο πέφτει στα 12 ευρώ (από 13,50).
  • Η τιμή για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο με το Μετρό μειώνεται στα 9 (από τα 10 ευρώ που είναι σήμερα).
  • Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών μειώνεται στα 27 από 30 ευρώ, της τριμηνιαίας στα 78 από 85 ευρώ, της εξαμηνιαίας στα 155 από 170 ευρώ και της ετήσιας στα 300 από 330 ευρώ.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για όσους είχαν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην καραντίνα

Οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, που τις είχαν προμηθευτεί πριν από την πανδημία του κορωνοϊού και δεν μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτομάτως δωρεάν την κάρτα τους για έναν μήνα.

Επιπλέον, οι χρήστες που είχαν αγοράσει 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η ανανέωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτήριων είτε σε εκδοτήριο.

Με 1,20 (αντί για 1,40) θα μετακινούνται από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι επιβάτες στο Μετρό - Οι νέες τιμές των εισιτηρίων μετά την αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ
Με 1,20 (αντί για 1,40) θα μετακινούνται από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι επιβάτες στο Μετρό - Οι νέες τιμές των εισιτηρίων μετά την αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ/© EUROKINISSI

Ειδικά για τους νέους χρήστες ετήσιων καρτών θα δοθούν επιπλέον 37 ημέρες (σ.σ. αντιστοιχούν στην έκπτωση 10% που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής).

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΣΑ με ποιον τρόπο οι υπάρχοντες κάτοχοι καρτών που θέλουν να εκδώσουν ετήσια κάρτα, θα μπορούν να συνδυάσουν τις παραπάνω παροχές (πίστωση χρόνου, μείωση Φ.Π.Α. και επιπλέον έκπτωση 10%).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής: Κανένας χρήστης των ΜΜΜ δεν θα χάσει τα λεφτά του

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής δήλωσε: «Όπως είχαμε δεσμευτεί κανένας χρήστης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα χάσει τα λεφτά του από την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊου. Και με τη μείωση του ΦΠΑ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ανακουφίζουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών».

Και πρόσθεσε: «Μετακινούμαστε στην πόλη πιο φθηνά και με ασφάλεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ