- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Online το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «Η Επόμενη Μέρα»
Για 4 ημέρες - Κυρίως πρόγραμμα μαζί με παράλληλες συζητήσεις
την Τρίτη 9 Ιουνίου ξεκινάει μέσω διαδικτύου το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα»
Από την Τρίτη 9 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου, το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα». Πρόκειται για τον πρώτο εθνικό διάλογο με θέμα την επόμενη μέρα μετά τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος επικεντρώνεται στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Το Φόρουμ τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα χαιρετίσει την έναρξη του Φόρουμ την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12.30μμ. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει με τη συμμετοχή του το συνέδριο, σε μία συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17:15.
Δεκάδες ακόμα καλεσμένοι από την πολιτική, την οικονομία και τις επιστήμες θα πάρουν μέρος στο Φόρουμ, μεταξύ των οποίων η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωση Στέλλα Κυριακίδου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Olivér Várhelyi.
Για 4 ημέρες θα προβάλλεται από την πλατφόρμα του Φόρουμ το 8ωρο κυρίως πρόγραμμα μαζί με παράλληλες συζητήσεις σε θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην οικονομική ανάκαμψη, στο μέλλον της Εργασίας, και στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι κλάδοι της Οικονομίας.
Η πρώτη μέρα των εργασιών είναι αφιερωμένη στην Υγεία, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας οι συζητήσεις θα εστιαστούν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Κοινωνίας και της Οικονομίας, και στις μεγάλες Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στον κόσμο, την Ευρώπη και στην περιοχή μας στη μετά Cοvid-19 εποχή. Η τρίτη μέρα του Φόρουμ θα αφιερωθεί στα θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και των Επιχειρήσεων. Η τελευταία μέρα, η 12η Ιουνίου, θα αφιερωθεί σε θέματα Ηγεσίας στον τομέα των Επιχειρήσεων και στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Με γνώμονα την Υγεία και την Ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και συνεργατών, οι εργασίες του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Το Φόρουμ θα μεταδίδεται ζωντανά από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Μέγαρο του Ζαππείου, χωρίς την παρουσία κοινού, και το πρόγραμμα του Φόρουμ θα εμπλουτίζεται με ζωντανές συνδέσεις από διάφορα σημεία του κόσμου.
Σύμβουλοι προγράμματος στο Φόρουμ είναι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο στην Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η diaNEOsis και ο ΣΦΕΕ.
Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη, χωρίς χρέωση. Εγγραφείτε τώρα για να το παρακολουθήσετε ζωντανά στο http://www.delphiforum.gr/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.