- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδ. Γεωργιάδης: Δημιουργείται παρατηρητήριο ρευστότητας
«Πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα και ψύχραιμα για να έχουμε το καλό σενάριο μιας μονοψήφιας ύφεσης»
Παρατηρητήριο ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των εργαλείων που δίνονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Φτιάχνουμε ένα παρατηρητήριο ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των εργαλείων που δίνονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Όπως είπε ο υπουργός «αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να φτιάχνουμε χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά τα χρήματα αυτά να φτάνουν στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη και μπορούν να έχουν αυτά τα χρήματα στα χέρια τους».
Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην εξειδίκευση των μέτρων για εστίαση, τουρισμό, ρευστότητα στην οικονομία και την επανεκκίνησή της. Διότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το δεύτερο μεγάλο στοίχημα. Όπως πήγαμε καλά στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης, να πάμε καλά και στο οικονομικό σκέλος. Προφανώς το οικονομικό σκέλος είναι πιο δύσκολο γιατί η Ελλάδα έχει κάποιες διαρθρωτικές αδυναμίες στην παρούσα κρίση. Μεγάλη η μερίδα του τουρισμού στην οικονομία μας, μεγάλη η μερίδα της εστίασης, υψηλό δημόσιο χρέος, πράγματα που κάνουν δυσκολότερη την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και δημιουργούν συνθήκες μεγάλης ύφεσης. Πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα και ψύχραιμα για να έχουμε το καλό σενάριο μιας μονοψήφιας ύφεσης παρά το δυσμενές σενάριο μίας διψήφιας. Θα δούμε...».
Για τις επιχειρήσεις, που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το βοήθημα».
Υπενθύμισε ότι από τις 12:00 λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ η οποία θα μείνει για πέντε μέρες ανοιχτή ενώ σε ό,τι αφορά στο εγγυοδοτικό ταμείο, το οποίο θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, είπε πως έχουν συμπεριληφθεί και οι μεγάλες επιχειρήσεις. «Δύο δισ. ευρώ θα δοθούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις και 5 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.