- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κανόνες και περιορισμοί για τα πρόσθετα τραπεζοκαθίσματα
Η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε διευκρινίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους.
Η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, που δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, έχει κατατεθεί στη Βουλή και πρόκειται να ψηφισθεί από την ολομέλεια την Παρασκευή.
«Η αύξηση του χώρου θα γίνεται με όρους και κανόνες. Θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος τουλάχιστον 1,50 μ. για τους πεζούς, δεν πρέπει να επηρεάζονται οι διαβάσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να επηρεάζονται οι οδεύσεις για τα άτομα που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha».
Αναφερόμενος στη σκοπιμότητα της ρύθμισης ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι στόχος είναι «να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας, διότι και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης βρίσκονται μπροστά σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας μειώνει πάρα πολύ τη δυναμικότητα των καταστημάτων τους. Άρα θα οδηγηθούν σε σαφώς μικρότερους τζίρους».
Σε ερώτηση για το δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών μελετά τη θετική εμπειρία που αποκτήθηκε την περίοδο της καραντίνας και θα θεσμοθετήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε, οι όποιες ρυθμίσεις, να έχουν χρονικό βάθος και διάρκεια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.