- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταϊκούρας : Επιδιώκουμε σημαντικά κονδύλια από το SURE
Tι ειπώθηκε στο Eurogroup
Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητών του ΕSM αλλά και την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
«Το σημερινό Eurogroup επιβεβαίωσε τη βούληση των κρατών-μελών να υλοποιηθούν άμεσα οι πρόσφατες αποφάσεις χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών οικονομιών, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητών του ΕSM αλλά και την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
«Ήδη σήμερα, το Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο οποίο συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών, υιοθέτησε την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την άμεση ενεργοποίηση των πιστοληπτικών γραμμών του Μηχανισμού, με ευνοϊκούς όρους για όλα τα κράτη-μέλη, σχετιζόμενους με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.» προσθέτει ο υπουργός.
Συζητήσαμε επίσης την άμεση ενεργοποίηση, από τον Ιούνιο, του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού σχήματος “SURE”, μετά τη θετική σημερινή απόφαση των μόνιμων αντιπροσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας για την προστασία των θέσεων εργασίας, από το οποίο η Ελλάδα επιδιώκει να λάβει σημαντικά κονδύλια για τη βραχυχρόνια στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων των εργαζομένων.
Επιπλέον, συζητήσαμε τη δημιουργία του πανευρωπαϊκού εργαλείου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Θέση της χώρας μας είναι οι πόροι να κατευθυνθούν κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τη στήριξη της ρευστότητας και της οικονομικής δραστηριότητας στην παρούσα, ιδιαίτερα δύσκολη, οικονομική συγκυρία.
Τέλος, έγινε συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Επαναλάβαμε, ως χώρα, την αναγκαιότητα αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο να είναι γενναίο σε μέγεθος, να είναι εμπροσθοβαρές, να έχει μεγάλη διάρκεια, να έχει ευελιξία, να περικλείει επιχορηγήσεις και να αφορά – κυρίως – κλάδους και χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Επιδιώκουμε όλες αυτές οι πολιτικές να υλοποιηθούν άμεσα, ώστε οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία να είναι οι ελάχιστες δυνατές και να επιστρέψουμε, σύντομα, σε βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης.
Με την Ελλάδα, με αυτοπεποίθηση, σχέδιο και υπευθυνότητα, να επιτυγχάνει ισχυρή ανάπτυξη από το 2021».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
«Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.