Τέλος Μαΐου η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Τέλος Μαΐου η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.
Απαντήσεις για το τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία επιχείρησε να δώσει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.
«Τα έως τώρα στοιχεία από τις σχολικές μονάδες δείχνουν μια ομαλή επιστροφή των παιδιών», δήλωσε η υφυπουργός στο Mega Channel και τόνισε πως το σημαντικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι «τα σχολεία ξανανοίγουν για να υποδεχτούν τους μαθητές έτσι ώστε μέσα σε ένα νέο πλαίσιο τήρησης των κανόνων υγιεινής, να μπορούν να επιστρέψουν, να ξαναβρεθούν με τους εκπαιδευτικούς και να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες.
Η κυρία Ζαχαράκη, υποστήριξε πως οι μαθητές που δεν εμφανίστηκαν σήμερα στα σχολεία τους, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Ωστόσο, για αυτά τα παιδιά δίνεται η δυνατότητα για μελέτη στο σπίτι και ζωντανή σύνδεση με την τάξη. Αν το μάθημα θα μεταδίδεται με κάμερες δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, καθώς η εφαρμογή σε κάθε σχολική μονάδα έχει διαφορετικές δυνατότητες.
Όσοι μαθητές επιστρέψουν στις 18 Μαΐου, θα συνεχίσουν τα μαθήματα έως τις 12 Ιουνίου, καθώς στις 15 αρχίζουν οι Πανελλήνιες. Αν επιστρέψουν και τα μικρότερα παιδιά του δημοτικού σχολείου, τότε τα μαθήματα θα συνεχιστούν έως τέλος Ιουνίου. Κάτι τέτοιο, όμως, θα αποφασιστεί τέλος Μαΐου. Αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για το σύνολο των μαθητών.
Η κ. Ζαχαράκη μίλησε ακόμα για τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν τις μέρες της καραντίνας, λέγοντας πως «εκτός της παρακαταθήκης με όλα τα εργαλεία της εξ αποστάσεως, εισάγουμε νέες δυνατότητες με ηλεκτρονική αποστολή της βαθμολογίας με μέιλ, αποστολή απουσιών των μαθητών στον ΕΟΔΥ κλπ.».
Η υφυπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονται πλέον τα μαθήματα τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής. Ως εκ τούτου, μέσα στις τάξεις έχει αλλάξει η διαρρύθμιση των θρανίων με απόσταση 1,5 μέτρου το ένα από το άλλο, ενώ παρέχεται και αντισηπτικό. Εκτός από τους κανόνες υγιεινής, με ειδική ρύθμιση το προσωπικό καθαρισμού από την πρωτοβάθμια συνδράμει τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας.
Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ψήφιση της τροπολογίας για κάμερες και ζωντανή μετάδοση του μαθήματος στο σπίτι, η κυρία Ζαχαράκη υποστήριξε πως υπήρχε διαβούλευση από την αρχή προσωπικών δεδομένων και τώρα πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος ώστε κάτι τέτοιο να εφαρμόζεται μόνο σε έκτακτες συνθήκες, όπως είναι αυτές που ζούμε τώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.