Άνοιξε από σήμερα η πλατφόρμα MyBusinessSupport για τη χορήγηση των χαμηλότοκων δανείων απευθείας από το σύστημα Taxis.
Στη διάθεση των επιχειρήσεων τέθηκε από σήμερα και μέχρι τις 15 Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη χορήγηση των χαμηλότοκων δανείων απευθείας από το σύστημα Taxis.
Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνοντας στο aade.gr/MyBusinessSupport όπου και είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους, θα μπορέσουν αφενός να ενημερωθούν για το ποσό του δανείου που τους προεγκρίθηκε αλλά και να δηλώσουν αν αποδέχονται τους όρους χορήγησής του, προκειμένου αυτή να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση Χορήγησης και να επιλέξουν το τελικό ποσόν του δανείου (στην περίπτωση που επιθυμούν να ζητήσουν μικρότερο ποσόν από το εγκεκριμένο) αποδεχόμενοι παράλληλα τους όρους αποπληρωμής, όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Ο τρόπος πληρωμής του δανείου
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση χορήγησης και να επιλέξουν το τελικό ποσόν του δανείου, αποδεχόμενοι τους όρους αποπληρωμής που αναφέρει η ΑΑΔΕ. Οσοι δεν πρόλαβαν να αιτηθούν ή να προεγκριθούν, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος για την επιστρεπτέα προκαταβολή.
Επίσης, ορίστηκαν τα ελάχιστα ποσά για τις επιχειρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που διέθεταν και με τους οποίους διέθετε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ως τις 31 Μαρτίου. Εως 5 εργαζομένους το ελάχιστο ποσό είναι 2.000 ευρώ, από 6 έως 20 στις 8.000 ευρώ, από 21 ως 50 έως και 15.000 ευρώ, ενώ 30.000 ευρώ είναι για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων. Το ανώτατο ποσό ανά επιχείρηση είναι 350.000 για έως και 250 εργαζόμενους και 500.000 για άνω των 250 εργαζομένων.
Η επιστροφή του ποσού αρχίζει από το 2022 και θα γίνει σε 40 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται στις οφειλές της επιχείρησης στο TAXISNet. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα δουν το ποσό που τους αναλογεί και θα υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» στο TAXISnet.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή
Τι συζήτησαν στον Λευκό Οίκο για περίπου 50 λεπτά
Eξέφρασε τη διαφωνία της με τη χρήση των θυμάτων στο συγκεκριμένο πλαίσιο
Προέβη σε δημοσίευση σχολίου προτρεπτικό σε βία
Σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών
Τι αναφέρει στην ανάρτηση του
Kατηγορώντας τον ότι έχει απορροφηθεί από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Είμαστε στο έλεος της «πολιτικής των νερών» που έχει η Βουλγαρία, και όχι η Ελλάδα
Παρέμβαση μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου - Αιχμές για το άρθρο 19
Πρόστιμα-μαμούθ - «Κλείδωμα» ιστοτόπων, σφράγιση καταστημάτων και αυστηροί έλεγχοι σε influencers
Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ - Επιφύλαξη για την Ολομέλεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει μεθοδεύσεις συγκάλυψης - Μιλά για ενδείξεις ποινικών ευθυνών Βορίδη-Αυγενάκη
Για την ανανέωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής έως το 2031
Δύο νέες αυξήσεις προ των πυλών - Παρεμβάσεις σε συντάξεις, ανεργία και προγράμματα απασχόλησης
Συνέντευξη Τύπου για την απόφαση για το Predator - Φέρνει έρευνα για κατασκοπεία και νέες πολιτικές αιχμές
Καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά - Οκτώ έτη εκτιτέα και διαβίβαση για νέα αδικήματα
Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παρέμβαση Σαμαρά
Το νομοσχέδιο παρουσιάζεται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο
«Οι δράστες έσπασαν το τσιμέντο, έβγαλαν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης, τα έκοψαν και έφυγαν»
Ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» μιλά στην Athens Voice
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.